Dec 2018
Ljust innan jul?

Ljust innan jul?

Vill du ha ljust innan jul? Lumenalpha levererar de flesta moddeler av högkvalitativa downlghts på 2 veckor. Lägg din order i vecka 49 och få leverans innan jul.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2018
Frederikshavn Kirke

Frederikshavn Kirke

Fredrikhavns Kyrka totalrenoverades 2018 och en av de vitigaste kraven var att all belysning skulle kunna styras. Stockholm Lightings danska dotterblag Retail Refexlions stod levererade i samarbete med installatören Nordelektro AS ett system från Lutron Homeworks QS, som  löste uppgiften att både vara användarvänligt, kunan styras från väggpaneler och en app och vara flexibelt så att användarens själv kan ändra på scener. 

Se fler bilder

Postat i Interiörprojekt
Dela   
Okt 2018
Återbruk sparar resurser

Återbruk sparar resurser

Titta in på modli.se, Stockholm Lightings webbshop för utförsäljning av produkter som hamnat på lagerhyllan. Det kan vara demoprodukter, utgångna varor, produkter som kommit i nya versioner, returer mm. Återbruk av fina produkter till bra priser.

Garanti 1 år efter leverans från oss på utrangerade armaturer och på demovaror 6 månader.

Välkomna!

Dela   
Okt 2018
Lumenfacade Nano - blir det 2019 års storsäljare?

Lumenfacade Nano - blir det 2019 års storsäljare?

Lumenfacade Nano har nu funnits på marknaden några månader och responsen från er som provat den har varit odelat positiv. Liten och smidig men samtidigt med alla de möjligheter som storebror Lumenfacade erbjuder. Femton olika spridningsvinklar, fem fasta färgtemperaturer, två olika dynamiskt vita alternativ samt RGB, RGBW och RGBA som standard. Dessutom många olika infästningar för att passa just din byggnad eller konstruktion. Här kan du läsa mer. Vi har demoprodukter i Bromma, dock inte obegränsat, så vill du se med egna ögon och kasnke prova en idé så hör av dig till oss.

Se fler bilder

Dela   
Okt 2018
Tack alla som kom!

Tack alla som kom!

Årets Elmässa blev en succé. Tack alla som besökte oss i montern. Det var ni som gjorde mässan!

Dela   
Okt 2018
Lights in Alingsås 2018

Lights in Alingsås 2018

Årets "Lights in Alingsås" bjöd på en fin installationsvecka med mestadels sol och hyfsade temperaturer. Det brukar vara positivt för resultatet och så även detta år.  Temat 2018 var Energi och det är sex olika platser runt om i Alingsås som nu andas och ger energi med sina kreativa ljusinstallationer, ladda ner appen och läs mer om dessa här. Stockholm Lighting medverkade med armaturer, styrysystem och programmering till två siter i år, Hjälmqvistska Gården med brasilianska Diana Joels som designer och Telegrafhuset med Nikoletta Theodoridi från Grekland. Vi är nöjda med resultatet men ta gärna vägen förbi och titta själva! Foto: Patrik Gunnar Helin

Se fler bilder

Postat i Exteriörprojekt
Dela   
Sep 2018
Lumenquad - Hip to be square

Lumenquad - Hip to be square

"Hip to be square" var uttrycket som kom till mig när jag första gången såg Lumenquad. Diodernas placering och ljusbilden är mycket lik klassikern Lumenbeam men formen är rektangulär vilket i många fall passar bättre än en rund armatur. Lumenquad finns både med fasta vita färger och som färgväxlande armatur i flera konfigurationer. Lumenquad finn sför leverans och vill du veta mer så läs här

Dela   
Sep 2018
Vackert och funktionellt

Vackert och funktionellt

Utomhusbelysning som både är vacker och funktionell dag som kväll ser man inte varje dag. Finska ljusdesignföretaget "Lite Design" har lyckats bra med sin lösning för området kring Kauppakatu 16 i Koupio Finland. Vackra triangulära "stolpar" med utstansade mönster som skyddar ljuskällan men släpper igenom ljuset i lagom mängd för att skapa både spännande mönster och tillräckligt med ljus. Och dagtid blir de till vackra skulpturer.

Se fler bilder

Dela   
Sep 2018
Grand Hotel Vinterträdgården fick hedersam pallplacering i Svenska Ljuspriset

Grand Hotel Vinterträdgården fick hedersam pallplacering i Svenska Ljuspriset

Den fantastiska omdaningen av Vinterträdgården på Grand Hotel nominerades till Svenska Ljusprisets final men räckte tyvärr inte hela vägen fram. Restaurang Frantzén men sin myckt genomtänkta ljusdesign vann juryns gillande tog hem priset vilket de flesta i publiken på Berns uppskattade. Trots att det inte blev en vinst  är Vinterträdgården ett fantastiskt projekt som förtjänar ett besök om ni har möjlighet att titta in när ett evenemang pågår. KAnske skulle svenska Ljuspriset även ha en klass för Årets Ljusupplevelse - där hade Vinterträdgården stått som segrare.

Ljusdesign: ÅF Lighting

Elkonsult: Projektel

Installatör: Sköndals El

Programmering och styrsystem: Stockholm Lighting

Dela   
Sep 2018
Kom och dela vår historia

Kom och dela vår historia

Trots våra stora lokaler så är det mer än fullt hos oss och Stockholm Lighting storstädar just nu i lagret. Är du i branschen så förstår du säkert att  det finns en hel del armaturer som vi har svårt att ta adjö av men som vi ändå är tvungna att göra oss av med. Vi vill därför ge alla kollegor i branschen en chans att få med sig lite belysningshistoria. Installera hemma, i stugan, i ett projekt eller bara som ett nostalgiskt minne över svunnen teknik. Demoarmaturer och projektreturer  från Linealight/iLéd, TAL, Color Kinetics/Philips, Alphaled och Ecosense från år 2000 fram till ganska nytt.

Ta vad du vill ha, betala vad du tycker det är värt. Alla intäkter går till Ecpat och Aldrigensam

Tid: 20-21 september klockan 13-18

Plats: Bryggerivägen 10 Plan 7  (fika finns på plan 5)

Dela   
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!