Jun 2022
Välkommen William

Välkommen William

Vi välkomnar vår nya medarbetare William till Stockholm Lighting. Med 5 års erfarenhet som elektriker, två års studier till Belysningsprojektör och en grym personlighet har William precis det som behövs för att jobba med support till våra kunder. Välkommen i gänget!

Dela   
Jun 2022
Leveranstider från 2 veckor

Leveranstider från 2 veckor

Långa leveranstider och opålitliga transporter har nog många brottats med under senaste året. Därför är vi extra glada att kunna kommunicera att leveranstiderna från våra leverantörer nu är tillbaka på normalnivå och i många fall till och med kortare än för ett år sedan.

Alphaled Downlights:    2-3 veckor

Ecosense wallwashers/grazers: 2 veckor

Delta Light:  3-4 veckor

Intra Lighting.  4-6 veckor

Lumenpulse: 5-7 veckor

 

Dela   
Maj 2022
Stockholm Lighting + Lumenpulse 10 år

Stockholm Lighting + Lumenpulse 10 år

Tiden går fort när man har roligt sägs det och när det gäller vårt samarbete med Lumenpulse stämmer det absolut. Sedan det första projektet 2012 har vi sålt över tiotusen Lumenbeam, Lumenfacade, Lumencove och Lumendome på den skandinaviska marknaden. Det har varit alltifrån järnvägsstationer till konstinstallationer och nästan alltid har vi arbetat med en Ljusdesigner med en stark vision. Det har givit oss en massa erfarenhet och många fina bilder som vi gärna vill dela med oss av. Vi ser fram emot 10 nya år med dessa fina och driftsäkra produktfamiljer som aldrig slutar utvecklas.

Filborna Vattentorn 2021

Ljusdesign: Bertil Göransson

Maj 2022
Nyrenoverat konstverk i Sickla

Nyrenoverat konstverk i Sickla

Verket "Sickla Vatten " av Maria Ängquist Klyvare uppfördes 2012 för Atrium Ljungberg. Inför 10 års dagen renoverades verket och fick ny belysning och nytt ljud.

Armatur :Rubber från Linealight och strip från ProLed.

Styrning: Pharos LPC1

 

Apr 2022
Lumenfacade Nano växer

Lumenfacade Nano växer

Den nätta formen behålls men familjen Lumenfacade växer. Högre ljusflöden, upp till 2400 lm/m, Cri 90+ som standard och en efterlängtad vibrationsklassad variant gör att Lumenfacade Nano nu trots sin formfaktor kan användas i applikationer på broar och fasader där den tidigare inte räckt till. Har du ett projekt som kräver höga ljusflöden men dolda montage så tänk Lumenfacade Nano.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2022
Soliscape får Red Dot Design Award

Soliscape får Red Dot Design Award

Soliscape från Delta Light har fått utmärkelsen Red Dot Award i kategorin "Best of the best". Armaturen bygger på en pendlad profil där linjärt ljus, spotlights och akustiska element i olika färger fästs för att skapa en god arbetsmiljö. Den är inte bara vacker att se på utan skapar också de bästa förutsättningarna på jobbet. Grattis Delta Light!

Dela   
Apr 2022
Vi behöver bli fler

Vi behöver bli fler

Stockholm Lighting växer och vi söker ett nytillskott till kärnan i vår verksamhet, vår innesäljgrupp. Gruppen ansvarar för hela försäljningskedjan från offertskrivning till fakturering samt stöttar utesäljare och kunder i olika skeden av kedjan. Gruppen består idag av fyra personer med olika bakgrund och kompetens och det vi nu söker är en person som tillsammans med Erik kan arbeta med ljusberäkningar, armaturförslag och visualiseringar. Vi söker dig som har en gymnasieexamen samt en utbildning inom belysning från Tekniskt Institut eller högskola. Det är en fördel om du har några års erfarenhet från branschen. Företaget utvecklas hela tiden och du har stora möjligheter att själv påverka ditt arbete så vi värdesätter att du är självständig, gillar kundkontakt och vågar ta egna initiativ. Då arbetet innebär löpande kontakter med våra leverantörer är god engelska ett krav och ytterligare språkkunskaper ett plus. Du är placerad på kontoret på Norr Mälarstrand tillsammans med 15 kollegor med över 250 års branscherfarenhet. Är du intresserad ansök direkt till lina@stockholmlighting.se. Sista ansökningsdag är 15 april.

Se fler bilder

Dela   
Mar 2022
OptiColor

OptiColor

Med Lumenpulse nya innovativa teknik OpticolorTM skapas  den färg du vill ha bara någon centimeter från ljuskällan. Även med synliga ljuskällor ser du den färgblandning du valt innan ljuset lämnat armaturen. 

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Mar 2022
OptiColor

OptiColor

Lumenpulse sortiment är genomtänkt, baserat på produktfamiljer och långsiktigt designat. Det är därför inte ofta de lanserar genomgripande nyheter. Men 8 mars händer det! Vi berättar snart mer.

Dela   
Mar 2022
Stötta Ukraina

Stötta Ukraina

Stockholm Lighting skänker 16 000 SEK till UNICEF och hoppas fler inom Belysningsbranschen vill vara med. Det är vårt samhälle, där frihet, rättvisa och demokrati är en självklarhet, som står på spel. Vi måste alla bidra för att detta ska få ett slut vi kan leva med.

Dela