Aug 2018
Lumenquad - mångsidighet i kvadrat

Lumenquad - mångsidighet i kvadrat

Har du ett projekt som ställer lite högre krav ? Lumenquad är en av de tuffaste armaturerna på marknaden med klassningarna IK 10 och IP 66. Samtidigt får du en snygg elegant armatur med Lumenpulse hela utbud av spridningar, färger storlekar och tillbehör. Vill du veta mer klicka här

Dela   
Jun 2018
Lumenfacade Nano- liten är stark!

Lumenfacade Nano- liten är stark!

Lumenpulse smygvisade Lumenfacade Nano under Light&Building och nu finns den äntligen klar för leverans. Nano är rejält mindre och smidigare att använda än Lumenfacade men har trots det samma möjligheter till dynamiska och optiska lösningar. Optimerade ljusflöden både för belysning av detaljer och fasadbelysning gör att ljusmängden i Nano klarar de allra flesta behov. Vill du veta mer klicka här. I augusti kör vi ett webinar om Lumenfacade Nano. Mer info kommer.

Se fler bilder

Dela   
Maj 2018
Mattias är tillbaka

Mattias är tillbaka

Efter en kortare utflykt är Mattias Löfström tillbaka hos oss på Stockholm Lighting. Vi är jätteglada att ha honom tillbaka och ser fram emot många spännande projekt och initiativ framöver. Mattias kommer i första hand att vara produktansvarig för Delta Light som vi sedan några veckor representerar i Sverige. Men självklart kommer han även att  hjälpa både gamla och nya kontakter med vårt övriga sortiment.

Dela   
Maj 2018
En ny relation har inletts

En ny relation har inletts

Under flera år har vi beundrat Delta Lights stilsäkra design och höga kvalitet och glädjen är stor när de valt att inleda ett samarbete med Stockholm Lighting i Sverige.  Delta Lights produkter passar perfekt in i vårt produktsortiment och ger oss en i vårt tycke närmast perfekt portfölj av kvalitetsarmaturer.

Om vi skall framhålla något hos Delta Light som vi gillar extra mycket så är det deras förmåga att skapa produktfamiljer som harmionierar med varandra och skapar en helhet. Nedan kan du läsa mer om de produktfamiljer som är våra favoriter.

Läs mer här

Dela   
Maj 2018
På fredag håller vi stängt

På fredag håller vi stängt

På fredag 11/5 håller vi kontoret stängt. Välkomna igen på måndag

Dela   
Apr 2018
Bluetooth nätverk

Bluetooth nätverk

Det är knappt ett år sedan Bluetooth SIG ( Special Interest Group) presenterade en standard för blutooth mesh, dvs hur bluetooth komponenter kommunicerar med varandra i nätverk. Både på Lux Live i januari och på Light &Building i mars presenterade flera tillverkare av LED moduler färdiga lösningar där tekniken finns integrerad. Ett bra exmpel är Xicatos Galaxi. Det fanns också några armaturtillverkare som varit snabba att ta till sig den nya tekniken och visade armaturer med tekniken integrerad.

Vill du veta mer så lägg 10 minuter på denna intervju med Martin Wolley på Bluetooth SIG. Eller om du hellre läser.

Vi på Stockholm Lighting tror mycket på tekniken och jobbar nu med vårt första kommersiella Bluetooth installation med armaturer från Lucent Lighting och moduler från Xicato. Parallellt så planerar vi ett demo-nätverk på vårt kontor som vi hoppas ha klart för tester i sommar. Vill du veta mer så kontakta rikard@stockholmlighting.se

Dela   
Apr 2018
Grand Hotell nominerat till Darc Awards

Grand Hotell nominerat till Darc Awards

Ljussättningen av Grand Hotells Vinterträdgård har nominerats till Darc Awards i kategorin "Play".Ljussättningen är gjord av ÅF Lighting och projektet är sedan tidigare nominerat till Svenska Ljuspriset och Lighting Design Awards 2018. 

Vinterträdgården byggdes i början av 1900-talet då hotelldirektris Wilhelmina Skogh ville skapa en ständigt grönskande trädgård för att kompensera för den svenska kylan. Den kulturmärkta miljön har moderniserats och kompletterats med nya ljuslösningar samt projektionsytor med 360° videomapping som täcker sammanlagt 1000 m2. Stockholm Lighting har levererat, projekterat och driftsatt ett DMX styrsystem från Pharos Controls för all fast belysning. Gå in och rösta på projektet här

https://darcawards.com/decorative/grand-hotel-stockholm-the-winter-garden-sweden/

https://ljuskultur.se/artiklar/arets-tavlande/

http://awards.lighting.co.uk/shortlist-2018/

Apr 2018
I huvudet på Alexander Lervik

I huvudet på Alexander Lervik

Humor, innovation, passion, bångstyrighet och intensitet. Med ett konceptuellt tänk, nya uppfinningar och oväntade samarbeten har Alexander Lervik ett formspråk som är unikt. ”I huvudet på Alexander Lervik, designer” är årets stora designutställning på Kulturhuset Stadsteatern.

Vi kan inte mer än hålla med om beskrivningen ovan. Stockholm Lighting har under många år samarbetat med Alexander i olika projekt och det har alltid varit spännnande och utmanande att hitta ljussättning och styrning som matchar hans idéer. Nu finns flera års arbete samlat i en utställning som iallafall kommer bjuda oss på många minnen.

Feb 2018
Drömljus i Helsingborg

Drömljus i Helsingborg

Under tio dagar i februari 2018 fylls Helsingborg med spektakulära ljus- och ljudinstallationer under evenemanget Drömljus. Stockholm Lighting medverkar till verket Iris. Läs mer här

Ljusdesign: Peter Nilsson, Node Ljusdesign

Armaturer: Lumenbeam Small

Se fler bilder

Jan 2018
Vinter i Katarinahissen

Vinter i Katarinahissen

För att ge lite glans åt det numera ganska stökiga området runt Slussen har fastighetsägaren Newsec under senaste året lyst upp glaskuben ovanför Katarinahissen. Nu är det vinterblått som gäller och vår tekniker Oscar fick denan fina bild med sig från programmeringskvällen. Armaturer:  Lumenfacade  60 cm RGB 10x60 grader. Styrsystem: SLC Jambox

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!