Aug 2019
När stoleken är viktig

När stoleken är viktig

Du vill ha energieffektiv, flexibel  dynamisk belysning med hög prestanda men du har svårt att lösa montaget av armaturerna. Då är Lumenfacade Nano lösningen för dig. Med en armaturhöjd på endast 50 mm ger den nästan samma prestanda som storebror Lumenfacade samtidigt som du har tillgång 15 olika spridningar och styrning med 1-10V eller DMX. Här kan du läsa mer eller så kontaktar du Rikard@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2019
Har du uppdaterat din?

Har du uppdaterat din?

Behöver du inspiration efter semestern? Ett förslag är att du bläddrar i Deltalights "Lighting Bible" ,  1184 sidor fulla av inspirerande referensfoton, produktspecifikationer och  tekniska data. Allt material genomsyras av de ledord som Deltalight arbetat med under sina 30 år i branschen: kvalitet, innovation och användarvänlighet. Ladda ned den eller bara bläddra. Vill du ha ett pappersexemplar så kommer vi gärna ut med det. Kontakta mattias@stockholmlighting.se

Dela   
Jun 2019
Trött på raka profiler?

Trött på raka profiler?

När sommaren och ljuset kommer i Norden slår naturen ut i blom men det händer även något med oss människor. Vi blir gladare, mer kreativa och börjar tänka i nya banor. Jobbar du med ljus och känner inspirationen flöda så begränsa dig inte till raka aluminiumprofiler och runda downlights - det finns andra möjligheter.

Ett bra exempel är Intras "Wave" - en profil som kan böjas på många sätt, både vertikalt och horisontellt. Låt dig inspireras av möjligheterna

Dela   
Maj 2019
16 maj - Internationella Ljusdagen

16 maj - Internationella Ljusdagen

För andra året firas nu Internationella Ljusdagen som instiftats av Unesco. Fokus denna gång är belysning i skolan och i Riksdagen startar dagen med ett frukostseminarium som har titeln just "Belysning i skolan". Medverkar gör Jonas Kjellander, arkitekt från Sweco Örebro, Merete Madsen, ljusdesigner från Sweco i Danmark och Niko Gentile, doktorand vid Institutionen för arkitektur och byggd miljö, Lunds Universitet. För att sprida buskapet har belysningsbranschen tagit fram en video om Belysningen i skolan som väcker många tankar kring våra barns arbetsmiljö. Se den här!

Maj 2019
Ljusstark dimbar spotlight med minimal adapter

Ljusstark dimbar spotlight med minimal adapter

Fragma är en  mångsidig serie spotlights från Deltalight som finns i 2x2, 3x3 eller 4x4 där siffrorna syftar på antalet dioder. Det speciella med Fragma är det stora utbudet av  linser, bländskydd och andra tillbehör som gör det enkelt att skapa precis den ljusbild du behöver.  Finns som av/på, Dali, 1-10V, samt med lokal dimring med vred eller trådlöst.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2019
Ny kreativ Spotlight

Ny kreativ Spotlight

En riktigt smart lösning med en genomgående luftkanal som reducerar temperaturen i armaturen och möjliggör en högre effekt. R2 finns både för 220V skena med diskret drivdon och för  48V skena och ger trots sin storlek ett ljusflöde på upp till 3500 lm. Utsidan går att få i svart, vitt och grått och detaljerna kan fås i svart, grått, blått, orange och grönt. Läs mer om alla möjligheter här.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2019
Exenia goes Outdoor

Exenia goes Outdoor

I många år har vi fått frågor om Exenias fina Cortén armaturer finns för utomhusbruk. Vi ha tvingats svara "Nej  tyvärr" fram tills nu. Under Euroluce presenterade Exenia sin nya kollektion av utomhusarmaturer som består av pollare, markarmaturer, väggarmaturer och stolparmaturer. Kollektionen har samma formspråk och material som Exenias klassiska sortimnet och omfattar totalt 27 olika armaturer. Du hittar dem alla här.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2019
Vi byter affärssystem

Vi byter affärssystem

Vi uppgraderar vårt affärsysystem för att kunna ge våra kunder, leverantörer och partners bättre och snabbare service. Själva bytet innebär en stor belastning på organisationen och under vecka 14 och 15 förutser vi längre svarstider på mail. Vi har mannat upp för att minimera problemen men får du ej svar på mail och har akuta frågor via mail så ring oss på 08-51420200 så hjälper vi dig.

Dela   
Mar 2019
Delta Light 30 år

Delta Light 30 år

Delta Light fyller 30 år som belysningsföretag och firar stort med ett nytt showroom i Milano med extra allt. Välkommen att vara med på invigningen den 8 april eller anmäl dig till en av de visningar som genomförs under hela designveckan "Salone del Mobile" i  Milano. Från Stockholm Lighting finns Johan och Mattias på plats och vill du veta mer så hör av dig till mattias@stockholmlighting.se

Mar 2019
Flustrets P-hus nominerad till Lighting Design Awards

Flustrets P-hus nominerad till Lighting Design Awards

Parkeringshuset Flustret har blivit nominerat till Lighting Design Award 2019. Mycket välförtjänt nominering. Ett smart hus med en kreativ design som verkligen lyfts fram av belysningen. Vi håller tummarna för en vinst!

Ljusdesign: Johan Röklander

Armatur: Xenia RGBW med Lineardrive DMX från Eldoled

Styrsystem: Tekniska Verken

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!