Okt 2018
Lumenfacade Nano - blir det 2019 års storsäljare?

Lumenfacade Nano - blir det 2019 års storsäljare?

Lumenfacade Nano har nu funnits på marknaden några månader och responsen från er som provat den har varit odelat positiv. Liten och smidig men samtidigt med alla de möjligheter som storebror Lumenfacade erbjuder. Femton olika spridningsvinklar, fem fasta färgtemperaturer, två olika dynamiskt vita alternativ samt RGB, RGBW och RGBA som standard. Dessutom många olika infästningar för att passa just din byggnad eller konstruktion. Här kan du läsa mer. Vi har demoprodukter i Bromma, dock inte obegränsat, så vill du se med egna ögon och kasnke prova en idé så hör av dig till oss.

Se fler bilder

Dela   
Okt 2018
Tack alla som kom!

Tack alla som kom!

Årets Elmässa blev en succé. Tack alla som besökte oss i montern. Det var ni som gjorde mässan!

Dela   
Okt 2018
Lights in Alingsås 2018

Lights in Alingsås 2018

Årets "Lights in Alingsås" bjöd på en fin installationsvecka med mestadels sol och hyfsade temperaturer. Det brukar vara positivt för resultatet och så även detta år.  Temat 2018 var Energi och det är sex olika platser runt om i Alingsås som nu andas och ger energi med sina kreativa ljusinstallationer, ladda ner appen och läs mer om dessa här. Stockholm Lighting medverkade med armaturer, styrysystem och programmering till två siter i år, Hjälmqvistska Gården med brasilianska Diana Joels som designer och Telegrafhuset med Nikoletta Theodoridi från Grekland. Vi är nöjda med resultatet men ta gärna vägen förbi och titta själva! Foto: Patrik Gunnar Helin

Se fler bilder

Postat i Exteriörprojekt
Dela   
Sep 2018
Lumenquad - Hip to be square

Lumenquad - Hip to be square

"Hip to be square" var uttrycket som kom till mig när jag första gången såg Lumenquad. Diodernas placering och ljusbilden är mycket lik klassikern Lumenbeam men formen är rektangulär vilket i många fall passar bättre än en rund armatur. Lumenquad finns både med fasta vita färger och som färgväxlande armatur i flera konfigurationer. Lumenquad finn sför leverans och vill du veta mer så läs här

Dela   
Sep 2018
Vackert och funktionellt

Vackert och funktionellt

Utomhusbelysning som både är vacker och funktionell dag som kväll ser man inte varje dag. Finska ljusdesignföretaget "Lite Design" har lyckats bra med sin lösning för området kring Kauppakatu 16 i Koupio Finland. Vackra triangulära "stolpar" med utstansade mönster som skyddar ljuskällan men släpper igenom ljuset i lagom mängd för att skapa både spännande mönster och tillräckligt med ljus. Och dagtid blir de till vackra skulpturer.

Se fler bilder

Dela   
Sep 2018
Grand Hotel Vinterträdgården fick hedersam pallplacering i Svenska Ljuspriset

Grand Hotel Vinterträdgården fick hedersam pallplacering i Svenska Ljuspriset

Den fantastiska omdaningen av Vinterträdgården på Grand Hotel nominerades till Svenska Ljusprisets final men räckte tyvärr inte hela vägen fram. Restaurang Frantzén men sin myckt genomtänkta ljusdesign vann juryns gillande tog hem priset vilket de flesta i publiken på Berns uppskattade. Trots att det inte blev en vinst  är Vinterträdgården ett fantastiskt projekt som förtjänar ett besök om ni har möjlighet att titta in när ett evenemang pågår. KAnske skulle svenska Ljuspriset även ha en klass för Årets Ljusupplevelse - där hade Vinterträdgården stått som segrare.

Ljusdesign: ÅF Lighting

Elkonsult: Projektel

Installatör: Sköndals El

Programmering och styrsystem: Stockholm Lighting

Dela   
Sep 2018
Kom och dela vår historia

Kom och dela vår historia

Trots våra stora lokaler så är det mer än fullt hos oss och Stockholm Lighting storstädar just nu i lagret. Är du i branschen så förstår du säkert att  det finns en hel del armaturer som vi har svårt att ta adjö av men som vi ändå är tvungna att göra oss av med. Vi vill därför ge alla kollegor i branschen en chans att få med sig lite belysningshistoria. Installera hemma, i stugan, i ett projekt eller bara som ett nostalgiskt minne över svunnen teknik. Demoarmaturer och projektreturer  från Linealight/iLéd, TAL, Color Kinetics/Philips, Alphaled och Ecosense från år 2000 fram till ganska nytt.

Ta vad du vill ha, betala vad du tycker det är värt. Alla intäkter går till Ecpat och Aldrigensam

Tid: 20-21 september klockan 13-18

Plats: Bryggerivägen 10 Plan 7  (fika finns på plan 5)

Dela   
Aug 2018
Lumenquad - mångsidighet i kvadrat

Lumenquad - mångsidighet i kvadrat

Har du ett projekt som ställer lite högre krav ? Lumenquad är en av de tuffaste armaturerna på marknaden med klassningarna IK 10 och IP 66. Samtidigt får du en snygg elegant armatur med Lumenpulse hela utbud av spridningar, färger storlekar och tillbehör. Vill du veta mer klicka här

Dela   
Jun 2018
Lumenfacade Nano- liten är stark!

Lumenfacade Nano- liten är stark!

Lumenpulse smygvisade Lumenfacade Nano under Light&Building och nu finns den äntligen klar för leverans. Nano är rejält mindre och smidigare att använda än Lumenfacade men har trots det samma möjligheter till dynamiska och optiska lösningar. Optimerade ljusflöden både för belysning av detaljer och fasadbelysning gör att ljusmängden i Nano klarar de allra flesta behov. Vill du veta mer klicka här. I augusti kör vi ett webinar om Lumenfacade Nano. Mer info kommer.

Se fler bilder

Dela   
Maj 2018
Mattias är tillbaka

Mattias är tillbaka

Efter en kortare utflykt är Mattias Löfström tillbaka hos oss på Stockholm Lighting. Vi är jätteglada att ha honom tillbaka och ser fram emot många spännande projekt och initiativ framöver. Mattias kommer i första hand att vara produktansvarig för Delta Light som vi sedan några veckor representerar i Sverige. Men självklart kommer han även att  hjälpa både gamla och nya kontakter med vårt övriga sortiment.

Dela   
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!