Dec 2020
Tack för ett bra samarbete 2020

Tack för ett bra samarbete 2020

Vi vill tacka alla kunder och parteners för ett gott smarbete 2020. Denna jul blir det dock inga julbesök med presenter utan istället stöttar vi organisationen Jourhavande Medmänniska. Det är en organisation som funnits länge och alltid gjorrt ett viktigt jobb för de mest utsatta men som nu fyller en ännu viktigare funktion när mänskliga kontakter är neddragna till ett minimum. 

Vi tycker arbetet med er alla flutit på bra via mail, telefon och Teams men vi hoppas att vi snart skall kunna träffas igen i konferensrum och på lunchrestauranger. Vi saknar det. 

 

Dec 2020
Nobel Week Lights - Dramaten

Nobel Week Lights - Dramaten

Under ljusfestivalen Nobel week lights lyfter Kai Piippo och hans team från Light Bureau fram Dramatens fasad genom en poetisk ljusinstallation som berättar om de gömda skatterna och unika historierna som återfinns i fasadens alla skulpturer. Stockholm Lighting är stolt sponsor av belysning och styrsystem. Läs den spännande historien om Dramatens arkitektur och viktigast av allt - gå dit en kväll i veckan och upplev detta live

Om Dramatens arkitektur – enligt Dag Kronlund, historiker på Dramaten

Arkitekten Fredrik Liljeqvist ville skapa en inbjudande, fantasifull och festlig byggnad i Ekebergsmarmor. Dåtidens främsta konstnärer fick i uppdrag att arbeta med interiören och exteriören. Fasaden är en verkligen konstskatt med sitt otroliga hantverk och kreativa detaljer.

Carl Milles utförde fasadens stora mittgrupp framför tornet som föreställer Dramatiken, omgiven från vänster Arkitekturen, med en modell av teaterbyggnaden i handen, Poesin, Skulpturen och Målarkonsten. Allt detta som en markering att byggnaden var en konstens tempel i flera avseenden.

Milles gjorde även de sex maskerna på fasaden och kolonnernas basreliefer med tumlande barnen.

Christian Eriksson skapade relieferna på teaterns fasad. Den vänstra föreställer ett backanaliskt Dionysoståg, den högra en scen från renässansens välkända maskkomedi, Commedia Dell`arten.

Skulptören John Börjeson gjorde de båda skulpturerna förgyllda brons föreställande Poesin och Dramatiken.

De båda skulpturerna i fasaden hörnnischen formades av Teodor Lundberg. Antik respektive Modern.

August Strindbergs byst av Knut Jern hittade sin plats Strindbergsåret 2012.

Den uppvärmda bronsskulpturen av Margareta Krook av Marie Louise Ekman uppfördes 2002.

Tack till. Stockholm lighting company Dramaten och Nobelstiftelsen

Foto: Patrick Miller

Dela   
Dec 2020
10 års garanti från Xicato

10 års garanti från Xicato

Vi har under snart 10 år levererat tiotusentals armaturer med LED-moduler från Xicato. Deras teknik med korrigerande fosfor ger inte bara exakt samma färgtemperatur och färgåtergivning på varje modul utan även en oöverträffad färgstabilitet. Antalet reklamationer av armaturer med Xicato moduler under alla dessa år är 0 st vilket visar vilken hög kvalitet dessa armaturer håller. Nu är Xicato tillräckiligt säkra på sin sak och lämnar 10 års garanti på alla sina moduler. De numera klassiska  XCA och  XTM men också det senaste tillskottet, den intelligenta  XIM modulen med inbyggt drivdon. Stockholm Lighting levererar armaturer från Lucxent med "Xicato inside".

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2020
Nobel Week Lights

Nobel Week Lights

Vi ser fram emot att få vara med och stötta Nobel Week Lights. En händelse som inte kräver att vi tränger ihop oss i en lokal utan kan upplevas utomhus och med social distans. Från lördagen den 5e december fram till Luciadagen ger Kai Piippo på Light Bureau Dramatens fasad nytt ljus med armaturer från Lumenpulse och styrsystem från Pharos Controls. Tillsammans med 12 andra installationer runt om i staden skapas en mycket god anledning för alla Stockholmare att ge sig ut på en kvällspromenad. Läs mer på Nobelweeklights.se

Okt 2020
Moderna Museet uppgraderar sitt styrsystem

Moderna Museet uppgraderar sitt styrsystem

Moderna Museet i Stockholm har uppgraderat belysning och styrsystem i alla sina utställningslokaler. Syftet har varit skapa en bättre och mer flexibel belysning samtidigt som energiförbrukningen synliggörs och sänks rejält. Med Lutron Quantum System, ett lokalt styrsystem med en central "hjärna", skapas en tydlig överblick över hela belysningsanläggningen och  styrning och driftövervakning blir enkel och intuitiv. Centralt skapas och anpassas scheman och belysningsscener efter verksamheten för tillfälliga utställningar och event. Lokalt placerade paneler ger sedan möjlighet anpassa belysningen i varje rum efter nya och behov.

Se fler bilder

Postat i Styrsystem
Dela   
Okt 2020
Vårt nya kontor växer fram

Vårt nya kontor växer fram

Vi är nu i full gång med ombyggnationen av det nya kontoret på Norr Mälarstrand. Rivningsarbetena är avklarade och nu börjar den spännande fasen att bygga upp kontoret precis så som vi vill ha det. Vi tackar  Alexander Lervik för ett grymt arbete med konceptet - det kan inte bli annat än bra. Bilderna visar köket som det ser ut idag och som det kommer att bli.

Se fler bilder

Postat i Interiörprojekt
Dela   
Okt 2020
Välkommen att göra fynd

Välkommen att göra fynd

Vi flyttar innan jul och vi har en hel del belysningsarmaturer som vi behöver bli av med - det är otroligt vad man samlar på sig under 12 år i samma lokal. Vi har både demoarmaturer och sådant som blivit över i projekt. Lite av vad som finns kan du hitta på vår utförsäljningssida modli.se. Under  vecka 43 (19-23 oktober) ställer vi fram allt som inte kan följa med oss på resan och du är varmt välkommen att fynda. Du betalar vad du tycker det är värt och alla pengar går direkt till Rosa Bandet 2020. Vi har öppet hus med fika 15-18 alla dagar vecka 43 och vi lovar många fina fynd. Adressen är ännu ett tag Bryggerivägen 10.

Se fler bilder

Dela   
Sep 2020
Jump Yard Åre

Jump Yard Åre

Jump Yard bygger aktivitetslokaler med trampoliner, klättring, linbanor och andra adrenalinkickar runtom i hela Sverige. Stockholm Lighting levererar belysning till hallarna och den första hallen ut för oss är Jump Yard Åre. Vi tycker själva det blev riktigt bra. Armaturer från Intra och Invent Design och styrsystem från Digidot, Pharos och Lutron.

Postat i Interiörprojekt
Dela   
Sep 2020
Stockholm Lighting flyttar

Stockholm Lighting flyttar

Efter snart 12 år på Bryggerivägen i Bromma så lämnar vi våra unika men ergonomiskt utmanande lokaler. Vår nya adress blir Norr Mälarstrand 78 och vi ser fram emot att få utforma och inreda våra nya lokaler under hösten. Inflyttning sker under december månad men byggprojektet drar igång redan i oktober. Då vårt nya kontor inte har samma stora ytor som vi är bortskämda med i Bromma så har vi en hel del saker som vi behöver bli av med. Framförallt är det armaturer, både demoarmaturer och sådant som blivit över i projekt, men även en del möbler. Lite av vad som finns kan du hitta här Under vecka 43 ( 19-23 oktober) ställer vi fram allt som inte kan följa med oss på resan och du är varmt välkommen att fynda. Du betalar vad du tycker det är värt och alla pengar går direkt till Rosa Bandet 2020. Vi har öppet hus med fika 15-18 alla dagar vecka 43 och vi lovar många fina fynd. 

Dela   
Sep 2020
Ljuspriset 2020

Ljuspriset 2020

Uplandsbankens fasadbelysning, med armaturer från Ecosense, är en av tre finalister i årets upplaga av Ljuspriset. Onsdag 9/9 koras vinnaren i en digital version av den traditionella "Ljusdagen". Det blir inte samma upplevelse som en kväll på Berns men Stockholm Lighting gör det bästa av situationen och hejar fram Bjerking och Uppsala kommun på kontoret under trevliga former.

Foto: Sten Jansin

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!