Apr 2024
Fluxwerx är här

Fluxwerx är här

Äntligen händer det! Vi lanserar nu Fluxwerx Illumination flerfaldigt prisbelönta, patenterade och sannerligen unika armaturer på den skandinaviska marknaden. Vårt team har fått en gedigen utbildning och lärt oss mycket om hur man uppnår en jämn ljusspridning med minimal bländning med hjälp av anidolisk optik. Unik design och högsta energieffektivitet kommer på köpet. Genialiskt helt enkelt. Vill du veta mer om hur du kan använda tekniken i ditt projekt? Vi har produktprover på plats så hör av dig till oss för en visning.

Tack till LMPG Inc. för allt stöd.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Feb 2024
Fluxwerx  - äntligen här

Fluxwerx - äntligen här

Det här har vi väntat på länge. Fluxwerx Illumination lanserar sina unika, flerfaldigt prisbelönta, patenterade och sannerligen unika armaturer i Europa. Vi har fått en gedigen utbildning och lärt mycket nytt om hur man uppnår en jämn ljusspridning med minimal bländning med hjälp av anidolisk optik. Dessutom får du en fantastisk energiefffektiv lösning. Genialiskt helt enkelt. Vill du veta mer om hur du kan använda tekniken i ditt projekt? Vi har produktprover på plats så hör av dig till oss för en visning.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2023
Opticolor - familjen växer

Opticolor - familjen växer

Med Lumenpulse  innovativa teknik OpticolorTM skapas  den färg du vill ha bara någon centimeter från ljuskällan. Även med synliga ljuskällor ser du den färgblandning du valt innan ljuset lämnat armaturen. De första armaturer som erbjöds med OpticolorTM var delar av familjerna Lumenbeam och Lumenquad men nu finns tekniken för alla produkterna i sortimentet. Det gäller även markinfällda Lumenbeam där ljuskällan ofta är synlig och vi ser en extra stor efterfrågan på tidig färgmixning.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2023
Hållbara downlights

Hållbara downlights

- 10 års garanti på hela armaturen inklusive drivdon
- L70 150 000 timmar
- Utbyteskit för enkelt byte av LED-modul och don när det är dags för återbruk
- Modulär uppbyggnad och tydliga instruktioner för återvinning om återbruk ej är möjligt

Downlights från alphaLED med Xicato LED moduler lever upp till dagens krav på hållbar belysning och lite till. Som återförsäljare sedan 14 år vet vi att produkterna håller. Just nu arbetar vi med flera projekt där drygt 10 år gamla produkter från Alphaled uppgraderas med ny teknik. Hör av dig om du vill veta mer.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Sep 2022
Konsten att välja spotlight

Konsten att välja spotlight

Spot Revo är en helt ny familj av spotlights från Exenia. De fokuserar på högkvalitativ optik och bländskydd med en minimalistisk design. Familjen innehåller 4 olika storlekar med många alternativ för optik och tillbehör vilket gör produkten enkel och flexibel att använda.

Läs mer om Spot Revo och andra spotlights i vår spotlight-guide:

https://www.stockholmlighting.se/spotlights

Aug 2022
ewo is back

ewo is back

Sedan i våras har Stockholm Lighting återupptagit samarbetet med den italienska tillverkaren av utomhusarmaturer ewo efter några års paus. ewo kombinerar på ett fantasiskt sätt kreativ design med djup kunskap om ljus och optik. Deras lösningar för Large Area Lighting används på många av Europas flyplatser, idrottsanläggningar och andra öppna områden med stora krav på höga ljusflöden i kombination med minimal bländning. Samma unika optiska kunnade applicerar de även på sina pollare, stolparmaturer och strålkastare som passar för både offentlig och privat miljö.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2022
Tillökning i familjen

Tillökning i familjen

Familjen Lumenquad har fått tillökning. Den fyrkantiga varianten av storsäljaren Lumenbeam har funnits i några år nu och har uppskattats av många kunder. Vi har dock saknat lösningar för mindre ljusflöden med samma formspråk fram till nu. Lumenquad Small och Lumenquad Medium är precis som de större armaturerna klassade IP66 och IK10 och kan användas i tuffa och utsatta miljöer. Och urvalet av spridningar, färger och tillbehör är som vanligt unikt stort - det är ju en Lumenpulseprodukt.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2022
Lumenfacade Nano växer

Lumenfacade Nano växer

Den nätta formen behålls men familjen Lumenfacade växer. Högre ljusflöden, upp till 2400 lm/m, Cri 90+ som standard och en efterlängtad vibrationsklassad variant gör att Lumenfacade Nano nu trots sin formfaktor kan användas i applikationer på broar och fasader där den tidigare inte räckt till. Har du ett projekt som kräver höga ljusflöden men dolda montage så tänk Lumenfacade Nano.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Mar 2022
OptiColor

OptiColor

Med Lumenpulse nya innovativa teknik OpticolorTM skapas  den färg du vill ha bara någon centimeter från ljuskällan. Även med synliga ljuskällor ser du den färgblandning du valt innan ljuset lämnat armaturen. 

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2022
Entero - en totallösning från Delta Light

Entero - en totallösning från Delta Light

Entero är konstruerad för att du ska ska kunna hålla samma stil genom hela ditt projekt. Armaturen finns flera former, med olika effektnivåer, med en mängd spridningar och med eller utan trim. Alla varianter finns med dim-to-warm, tunable white och dessutom både för interiör och exteriör användning. Med Entero behöver du bara välja armatur en gång. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2021
REVO by Exenia

REVO by Exenia

Igår fick vi besök från våra vänner på EXENIA i Italien, det första på 1,5 år, och vi var nyfikna på vad detta kreativa företag ägnat sig åt under nedstängningen. Optik varav svaret och resultatet imponerade på oss. Den nya serien spotlights, med det passande namnet REVO, har både hög ljusintensitet, jämn spridning och UGR<10. Krävs lite tankearbete för det. Bilden visar rätt bra vad det handlar om. Produktutveckling när den är som bäst! 

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2021
En lillasyster och en lillebror

En lillasyster och en lillebror

Vi välkomnar Lumenquad M och Lumenquad S till familjen Lumenquad. Inte sällan är enhetligt utseende för alla armaturer i ett projekt en viktig del i designen. Fram till nu har familjen Lumenquad saknat de mindre och ljussvagare armaturer som ju finns som runda Lumenbeam. Att blanda Lumenbeam och Lumenquad fungerar ljusmässigt men ger inte det enhetliga uttryck som också är en viktig del i en lyckad installation. Nu är det probelmet löst då Lumenquad M och S finns på plats för leverans. Utförandet är lika flexibelt som för alla Lumenpulse produkter - i produktkonfiguratorn för respektive arnmatur hittar du alla möjligheter.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2021
Virtuell sol

Virtuell sol

De virtuella sol armaturerna från Innerscene återskapar solljuset som det ser ut under dagens gång. På så sätt kan du bibehålla en naturlig dygnsrytm även om du arbetar eller vistas i utrymmen där solljus inte är tillgängligt. Armaturen är geografiskt kalibrerad så den återskapar solens effekt på just den plats du befinner dig. Måtten är 1004 x 514 mm med ett djup på 236 mm. Ljusflöde 6750 lm

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Feb 2021
Ecosense Tröv Flex

Ecosense Tröv Flex

Tröv Flex är en flexibel silikonöverdragen LED strip med linser. Den finns som 10x10, 15x40 och wall wash och håller samma höga ljuskvalitet som hela Ecosenses sortiment med färgstabilitet 2 SDCM och Cri 90+. Fungerar bra både utomhus och inomhus i applikationer där utrymmet för armaturer är begränsat och kraven på ljusutbyte och ljuskvalitet är höga. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2021
Inform - R

Inform - R

Lika stilren som sin linjära förlaga men i mer lekfulla former som ger dig möjlighet att vara kreativ i utformningen av arbetsplatsen. Inform-R finns i flera former och storlekar, alla bygger på en böjd profil som kan kombineras på olika sätt. Inform-R finns i svart, vit, guld och flemish guld och i olika kombinaioner av dessa färger vilket ger ytterligare möjligheter att skapa sitt eget uttryck.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2021
Inform - stilren minimalism

Inform - stilren minimalism

Med sina mått på 28 x 28 mm är Inform en verkligt diskret pendlad armatur. Matningen sker genom upphängningsvajern vilket gör att ingen kabel stör det stilrena intrycket. Trots storleken ger Inform upp till 3045 lm/m. Finns i vit, svart, svart/guld och svart/vit i olika längder och färgtemperaturer

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2021
Conform - bästa möjliga kontorsbelysning

Conform - bästa möjliga kontorsbelysning

"Conform is the goddess of office lighting" skriver Delta Light på sin hemsida. Och efter att ha installerat den på vårt nya kontor är vi benägna att hålla med. Avbländningen är bland det bästa vi sett och NLT-tekniken( Natrual Light Technology) ger ett mycket behagligt ljus som mer matchar solens spektrum. Conform ger 55% direkt ljus och 45% indirekt ljus vilket bidrar till den behagliga känslan av att rummet känns ljust utan att vara belyst. Conform finns i helsvart, svart/guld och svart/vit.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Dec 2020
10 års garanti från Xicato

10 års garanti från Xicato

Vi har under snart 10 år levererat tiotusentals armaturer med LED-moduler från Xicato. Deras teknik med korrigerande fosfor ger inte bara exakt samma färgtemperatur och färgåtergivning på varje modul utan även en oöverträffad färgstabilitet. Antalet reklamationer av armaturer med Xicato moduler under alla dessa år är 0 st vilket visar vilken hög kvalitet dessa armaturer håller. Nu är Xicato tillräckiligt säkra på sin sak och lämnar 10 års garanti på alla sina moduler. De numera klassiska  XCA och  XTM men också det senaste tillskottet, den intelligenta  XIM modulen med inbyggt drivdon. Stockholm Lighting levererar armaturer från Lucxent med "Xicato inside".

Postat i Produktnyheter
Dela   
Mar 2020
Kalis, Gyon och Minus godkända hos Byggvarubedömningen

Kalis, Gyon och Minus godkända hos Byggvarubedömningen

Intras populära och prisvärda profiler Kalis, Gyon och Minus är nu godkända av Byggvarubedömningen vilket innebär att hela Intras profilprogram nu är godkänt. Profilerna finns utanpåliggande och infällda, i fasta längder och som byggbara system och du kan välja mellan olika effekter beroende på takhöjd och ljuskrav. De görs i flera färgtemperaturer inklusive dynamiska alternativ och styrs med DALI eller 1-10V.

Och bäst av allt, de är mycket enkla att installera. Montage görs utan krångliga verktyg, drivdonen är enkla att byta vid service och LED-modulerna fästs med magnet och kan enkelt bytas om det skulle behövas.  

Läs mer om Kalis här

Läs mer om Minus här

Jan 2020
Pin Organic

Pin Organic

Varför är alla downlights runda eller fyrkantiga? Här är äntligen en som inte är det och självklart är det kreativa Exenia som tagit fram produkten Pin Organic. Finns i 9 olika jordnära färger inklusive brons, guld och koppar, flera färgtemperaturer och med separat don för av/på, DALI eller 1-10V. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Dec 2019
Lumenbeam uppgraderar till mer effektiva dioder

Lumenbeam uppgraderar till mer effektiva dioder

Lumenpulse har uppgraderat armaturerna  Lumenbeam Large, Grande och XL med senaste generationens LED teknik. Tredje generationen Lumenbeam behåller samma effekt som tidigare generationen men levererar betydligt med ljus, över 20 000 lm för LBX 4000K 20 grader. Förbättringarna gäller oavsett optik och samtidigt adderas två nya spridningar till familjen, en extra smal spot på 4 grader och en assymetrisk lins på 30 grader. Den 4 gradiga linsen ger en maximal intensitet på över 1169 000 Cd för Lumenbeam XL. Den asymmetriska linsen  ger en extremt jämn ljusbild på nära håll,  minsta avstånd från vägg på 1/8 av höjden. Läs mer om prestandan för de nya armaturerna här eller se hela Lumenbeamprogrammet här

Postat i Produktnyheter
Dela   
Dec 2019
Random och Hexagon - skapa ett annorlunda undertak

Random och Hexagon - skapa ett annorlunda undertak

Varför inte skippa undertaket och pendla profiler i ett kul mönster istället? Genom att pendla profilsystemen Random och Hexagon behåller du känslan av rymd och döljer de installationer som finns i "mörkret" ovanför armaturerna. För att göra det enkelt kan du ladda ned fördefinerade malldokument inklusive CAD-filer som direkt ger dig grundelement till att skapa ditt undertak. Vill du skapa en mer komplex struktur så konkakta oss så hjälper vi dig.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Dec 2019
Lumencore - snart är den här

Lumencore - snart är den här

Under Q1 kommer nästa stora efterlängtade nyhet från Lumenpulse. På samma sätt som utomhusarmaturerna Lumenbeam, Lumenfacade och Lumenquad, ger total flexibilitet att utforma ljuset så kommer nu Lumencore, ett inomhussortiment som är uppbyggt på precis samma sätt. Du väljer armaturstorlek, färgtemperatur, spridning, infästning och en hel rad andra parametrar så att din armatur gör precis det du vill att den ska göra. "Product buildern" på hemsidan gör hela processen enkal och ger dig ditt artikelnummer direkt. Och självklart finns Dim to warm och dynamiskt vitt på listan över möjliga val. Vi kommer att ha demoarmaturer från februari månad och ser fram emot att få visa dem.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2019
ewo - Light Tile

ewo - Light Tile

Under PLDC i Rotterdam lanserade ewo sitt nya optiksystem - Light Tile

Varje Light Tile är uppbyggd av ett unikt system av panel som gör ljuset homogent precist och med mycket liten bländning. En annan stor fördel är att inga pixlar syns även när man tittar rakt mot en armatur. Light Tile går att få i 5 färgtemperaturer samt i dynamisk vitt eller RGB.

Som med alla ewos system så byggs armaturerna utifrån ett modulsystem där ljusstyrkan bestäms av vilka moduler och antal moduler som skall ingå i armaturen. Se videon här

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Sep 2019
Lumeniris - när du ska belysa det vackra

Lumeniris - när du ska belysa det vackra

Lumeniris är en ny serie spotlights från Lumenpulse speciellt framtagna för belysning av konst, skulpturer, arkitektur och annat som vi vill lyfta fram och accentuera. Utgångspunkten har varit den populära utomhusarmaturen Lumenbeam men Lumeniris är mindre, lättare och smidigera samtidigt som den har samma möjligheter att skapa det perfekta ljuset. Förutom fem olika spridningsvinklar finns Lumeniris i tre fasta färger och tre dynamiska varianter samt med en stor mängd tillbehör som snoot, visor, bikakeraster och spridningslinser. Vill du veta mer om alla möjligheter så klicka här.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2019
När stoleken är viktig

När stoleken är viktig

Du vill ha energieffektiv, flexibel  dynamisk belysning med hög prestanda men du har svårt att lösa montaget av armaturerna. Då är Lumenfacade Nano lösningen för dig. Med en armaturhöjd på endast 50 mm ger den nästan samma prestanda som storebror Lumenfacade samtidigt som du har tillgång 15 olika spridningar och styrning med 1-10V eller DMX. Här kan du läsa mer eller så kontaktar du Rikard@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2019
Ljusstark dimbar spotlight med minimal adapter

Ljusstark dimbar spotlight med minimal adapter

Fragma är en  mångsidig serie spotlights från Deltalight som finns i 2x2, 3x3 eller 4x4 där siffrorna syftar på antalet dioder. Det speciella med Fragma är det stora utbudet av  linser, bländskydd och andra tillbehör som gör det enkelt att skapa precis den ljusbild du behöver.  Finns som av/på, Dali, 1-10V, samt med lokal dimring med vred eller trådlöst.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2019
Ny kreativ Spotlight

Ny kreativ Spotlight

En riktigt smart lösning med en genomgående luftkanal som reducerar temperaturen i armaturen och möjliggör en högre effekt. R2 finns både för 220V skena med diskret drivdon och för  48V skena och ger trots sin storlek ett ljusflöde på upp till 3500 lm. Utsidan går att få i svart, vitt och grått och detaljerna kan fås i svart, grått, blått, orange och grönt. Läs mer om alla möjligheter här.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2019
Exenia goes Outdoor

Exenia goes Outdoor

I många år har vi fått frågor om Exenias fina Cortén armaturer finns för utomhusbruk. Vi ha tvingats svara "Nej  tyvärr" fram tills nu. Under Euroluce presenterade Exenia sin nya kollektion av utomhusarmaturer som består av pollare, markarmaturer, väggarmaturer och stolparmaturer. Kollektionen har samma formspråk och material som Exenias klassiska sortimnet och omfattar totalt 27 olika armaturer. Du hittar dem alla här.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Feb 2019
Soirée

Soirée

Designprocessen för Soirée hämtade inspiration från det naturliga skuggspel som uppstår i naturen när solen skiner.  Deltalight Soirée skapar volym och ljus med sin unika form och resultatet är som ett näste av ljus som antingen fästs på vägg eller pendlas från taket. De pendlade armaturerna är bestyckade med E27 sockel medan väggmodellen har fast ljuskälla. Med sin unika form är den vacker med ljuskällan tänd som släckt. Finns i svart eller Deltalights unika "Flemish Gold".

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Dec 2018
Ljust innan jul?

Ljust innan jul?

Vill du ha ljust innan jul? Lumenalpha levererar de flesta moddeler av högkvalitativa downlghts på 2 veckor. Lägg din order i vecka 49 och få leverans innan jul.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2017
Tracy - framtiden är här

Tracy - framtiden är här

Tracy är ett smart belysningssystem som kan byggas i linjer upp till 60 meter. De supertunna listerna bygger bara 6 mm och är lätta att integrera nästan var som helst.
LED iBonds patenterade teknik gör det möjligt att skära listerna på plats för att ge perfekt passform i varje projekt. Tracy kan fås i många olika färger och former och fungerar som korridorsbelysning, underskåpsbelysning, hyllbelysning och under räcken - bara för att nämna några användningsområden.

Tracy är inte bara belysning utan samtidigt ett öppet uppkopplat system som skapar en ny standard.
Du kan lägga till moduler till Tracy som ger möjlighet att ladda telefonen, spela musik, hålla reda på tid och mycket mer - bara genom att ansluta till Tracy. Vill du veta mer så titta på videon eller kontakta Rikard@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Sep 2017
Modli.se - utförsäljning av kvalitetsarmaturer

Modli.se - utförsäljning av kvalitetsarmaturer

Titta in på modli.se, Stockholm Lightings nya webbshop för utförsäljning av produkter som hamnat på lagerhyllan. Det kan vara demoprodukter, utgångna varor, produkter som kommit i nya versioner, returer mm. Återbruk av fina produkter till bra priser.

Garanti 1 år efter leverans från oss på utrangerade armaturer och på demovaror 6 månader.

Som betalning accepterar vi Swish. För att beställa varor med annat betalningssätt, vänligen kontakta oss.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jun 2017
if – tidlös design

if – tidlös design

if från ewo är en  familj av pollare  i aluminium med rena linjer och tidlös design. Precis som i alla ewos produkter är det stort fokus på ljuskvalitet och ljusdistribution och du kan skräddarsy din if för behoven på den plats den skall stå på. If inns i höjderna 0,5 m, 0,7 m eller 0,9 m och även för väggmontage. För att få veta mer klicka här

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2017
Cooledge - nu också för utomhusbruk

Cooledge - nu också för utomhusbruk

Med CooledgeTile Exterior får vi ett helt nytt verktyg för utomhusbelysning. Alla komponenter är IP65-klassade och bygger på samma modulära system som Cooledge Tile för inomhusbruk. Det innebär att du nu även kan skräddarsy din exteriörbelysning.
Du kan förnya byggnader genom att bygga ljusväggar, lägga in ljus i nisher, öppningar eller framhäva andra byggnadsdetaljer utomhus.

Läs mer om produkten här och hör gärna av dig till oss för en demonstration. 

Apr 2017
Lumenpulse i  fler färger

Lumenpulse i fler färger

Lumenpulse utökar valfriheten! Lumenbeam och Lumenfacade finns nu som standard i 9 olika fasta ljusfärger och 9 olika armaturfärger.  Även de färgväxlande armaturerna har fått fler varianter och finns nu som RGB, RGBW ( 4000K) och RGBA ( amber). 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2017
Lumenalpha - vår halvåring!

Lumenalpha - vår halvåring!

Lumenalpha familjen har nu funnits på marknaden i 6 månader. Vi har fått mycket positiv feed-back kring produkten, framför allt är det ljusbilden och de tydliga familjetänket som rosats av de som sett och provat produkten. De 10 gradiga spoten får också mycket uppmärksamhet liksom den assymetriska linsen som möjliggör helt jämn belysning av väggar med downlights. Vi har nu fått hem fler demoprodukter så vill du prova Lumenalpha för ditt projekt hör av dig till oss så ordnar vi en demo.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2017
Rise

Rise

Rise från Ecosense är nog en av de mest flexibla  armaturer vi sett på marknaden. Den bygger på de två komponenterna F080 och F170 som kan monteras i närmast oändliga kombinationer på en fínurlig hållare. F 080 ger 745 Lumen och F170 2900 lm och de kan båda fås med spridingsvinklar från 5(!) till 80 grader samt olika elliptiska spridningar. Färgtemperaturer från 2200K-6000K, flera olika armaturfärger samt många tillbehör gör att antal möjliga varianter av Rise blir över 500 000 stycken. Och du får välja! För att läsa mer om alla möjligheter klicka här eller kontakta oss.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2016
Lumenpulse i färg

Lumenpulse i färg

Populära Lumenbeam finns nu i flera nya standardfärger. Utan extra kostnad kan den beställas i färgerna på bilden. Som tidigare kan du självklart få den i valfri RAL färg mot tillägg. Läs mer här

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2016
Sätt färg på hösen

Sätt färg på hösen

Lumenalpha Discreet finns nu att få i valfri RAL färg. Livslängd L70 225 000 timmar och L95 70 000 timmar och alla de andra fördelarna med Lumenalpha ingår också.  Släpp loss din kreativitet och sätt färg på hösten! 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2016
Alphaled 2.0= Lumenalpha

Alphaled 2.0= Lumenalpha

Lumenpulse lanserar nu Alphaled 2.0  under namnet Lumenalpha.  De största förändringarna är

- L70  225 000 timmar L95 70 000 timmar. Allt mätt vid 40 grader.

- 10 graders spot med mycket tight ljuskägla

- Assymetrisk wallwash för helt jämn väggbelysning

- Lägre armaturhöjd 

Vill du veta mer så klicka här  eller kontakta oss på 0851420200

 

 

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2016
Total flexibilitet

Total flexibilitet

Cooledge skapar lysande ytor i alla dess former. Produkterna, "Tile" och "Line"och är moduluppbygda vilket gör dem extremt flexibla att arbeta med, ungefär som lysande böjbart kakel. Du kan skapa en komplex böjd yta,  ett vinklat tak eller en display. Du bestämmer själv längd, bredd och höjd och eventuella hålrum som krävs i din yta. Hör av dig till oss så hjälper vi dig skapa din lysande vägg, ditt lysande tak eller kanske någon annan del i inredningen.

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jun 2016
Ecosense Tröv - levereras inom 48 h

Ecosense Tröv - levereras inom 48 h

Ecosense nya produktfamilj Tröv är designad för att vara både enkel att montera och att  producera. Det senare gör att fabriken har en maximal leveranstid på 2 veckor, otroligt bra för en högkvalitativ Led armatur. För toppsäljarna i Tröv-familjen, du hittar dem här, så går din leverans inom 48 h från order. Nästa gång du söker än linjär armatur för inom eller utomhusbruk så tänk Tröv.  Är ditt projekt tidspressat  så använd dig av toppsäljarna så är du säker på att både kundens och installatörens förväntningar överträffas.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2016
Più plus vinner iF Design award 2016

Più plus vinner iF Design award 2016

I över 60 år har iF Design award delats ut till unika designprestationer. 2016 var det Occhios spotlight system Più plus som belönades i mycket hård konkurrens.  Den handplockade expertjuryn hade mer än 5000 bidrag från 53 länder att välja mellan för den eftertraktade kvalitetsstämpel som priset innebär. Più plus är uppbyggd  på ett smart modulsystem samidigt som designen är minimalistisk. Tack vare sin enkla men  flexibla konstruktion kan Più plus erbjuda en perfekt belysningslösning för alla situationer.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2016
LED iBond

LED iBond

LED iBond är ett danskt företag med en ny spännnade teknik. Grunden till deras produkt är en laminerad platta bestående av två aluminiumskikt och ett plastskikt, s.k. "Aluminum Composite Panels". 

Aluminiumskikten används för att leda lågspänning till LED-puckar som kan placeras på valfria platser i materialet. Produkten använder dess upphängningsvajrar och magneter för att överföra spänningen från drivdonet till aluminiumskitet vilket möjliggör en minimalistisk design utan onödigt kablage. Tekniken och materialet tillåter att skapa former och konstruktioner upp till 2 x 2 meter.
Ett bra exempel är deras första standardprodukt "The Plane" som är en pendlad takarmatur för kontor eller hemmamiljö. Hela konstruktionen är endast 6 mm tunn!

Vill du veta mer om möjligheterna med LED iBond kontakta då 
Rikard@stockholmlighting.se  eller besök www.ledibond.com

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2016
Stockholm Lighting presenterar Occhio

Stockholm Lighting presenterar Occhio

Occhio gör ljus - i det närmaste perfekt ljus. Stockholm Lighting är glada att få introducera Occhios genomarbetade och högkvalitativa produkter för våra kunder i Sverige. Vill du arbeta med en produkt där design står i fokus och inget lämnats åt slumpen så hör av dig till oss så bokar vi ett möte. Lär känna Occhio

 

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2015
TRÖV™ - en plattform. 20.000 möjligheter

TRÖV™ - en plattform. 20.000 möjligheter

Ecosense efterlängtade TRÖV™ finns nu klar för leverans. Produkten är utvecklad av ljusdesigners för ljusdesigners och erbjuder ett nästan oändligt antal möjligheter baserat på en enda plattform. Fördelarna med detta är hög flexibilitet och korta ledtider till ett rimligt pris. 

TRÖV™ finns i längder om  1 och 4 fot,  för inom- och utomhusbruk (IP66) samt med  ett stort urval av optik för att passa alla tänkbara applikationer.  Armaturen är dessutom vinklingsbar (upp till 180°) som standard vilket ger maximala möjligheter att rikta ljuset där det behövs utan krångliga och dyra tillbehör. Dessutom blir armaturen då bara 25mm hög!

Tillbehör finns i form av en mängd olika montagealternativ, frostade linser, bikakeraster samt två typer av lameller för att förhindra bländning. Allt för att installationen ska bli precis så som du tänkt dig.

Med TRÖV™ är du aldrig begränsad.

Presentationsvideo: https://vimeo.com/140226600

 

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Sep 2015
Din armatur vill tala med dig

Din armatur vill tala med dig

Lumenpulse lanserar nu RDM i  sina DMX styrda armaturer. Remote Device Management (RDM) är en utveckling av DMX som möjliggör dubbelriktad kontroll och kommunikation med varje armatur i din belysningsanläggning. Med RDM kan armaturer kommunicera viktig information till exempel sin adress, status, temperatur och  förväntad livslängd. De kan också upptäckas och uppdateras när som helst med ett enkelt klick. Genom att ge armaturer en röst, förenklar RDM både driftsättning och underhåll av ditt belysningssystem. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jul 2015
Sätt färg på hösten - del 2

Sätt färg på hösten - del 2

Inte bara Planlicht satsar på färg i höst utan även Exenia fortsätter att utöka sin linje med färgglada downlights och skenspottar. De populära skenspottarna med färgade innerringar kommer i ännu fler färger och ger möjlighet att skapa dina egna helt unika armaturer. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2015
Med öga för detaljer

Med öga för detaljer

Vill du belysa konst, böcker eller andra vackra saker som kräver diskreta armaturer med rätt ljus av rätt kvalitet på rätt ställe.  Precision Lighting har precis som namnet indikerar fokuserat på armaturer som når hela vägen och ger den belysning ditt projekt behöver. Alla armaturer, från minispottara Pico till de ljusstarka Evo, finns med olika optik och tillbehör som tex snoot för att du skall kunna skapa just din lösning. Se hela sortimentet här.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Mar 2015
Ett rum där solen alltid lyser

Ett rum där solen alltid lyser

Italienska Coelux har skapat något helt nytänkande inom belysning. Med hjälp av nanoteknik och en avancerad styrning återskapar de i en belysningsarmatur effekten av solens vandring över en blå himmel. Du kan välja mellan en tropisk himmel med 60 graders solvinkel, en medelhavsvariant med 45 graders vinkel eller en skandinavisk himmel med 30 graders infallsvinkel för solen. Armaturen finns i olika storlekar för tak eller väggmontage. För mer information kontakta Rikard@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2014
När armaturen skall klara allt....

När armaturen skall klara allt....

Guardian  är en extremt stryktålig och robust serie downlights i olika storlekar från 500 lumen upp till 2900 lumen. Armaturen är klassad IP 67 och IK10 och är väldigt väl avbländad för att passsa utomhusmiljöer. Diameter 57-163 mm och djur 146-154 mm.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2014
M4 - perfekt balanserad

M4 - perfekt balanserad

M4  från Exenia är en  perfekt balanserad spotlight. Genom den unika kostruktionen där armen fäster precis i armaturens tyngpunkt så är M4 extremt enkel att rikta och är stabil i det önskad eläget. essutom har M4 en stilrem enkel design och kommer med Exenias klassiska färgade reflektorer.   Armaturen finns från  3300 Lumen till 6800 Lumen. CRI 85 är tandard och Cri 95 på förfrågan.  Armaturhuset är i gjuten aluminium och finns i matt vi, svart, få eller silver och finns i olika färger/kombinationer och finishar. Går att ljusreglera  och kan kombineras med linser och  bikakeraster.

 

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Sep 2014
Hula hoop

Hula hoop

Så heter Planlicht ringformade armatur som kan fås i diameter upp till 3 meter.  Armaturen är uppbyggd av en metallram i valfri lack samt  dimbara LED-moduler i 2700 K eller 4000K och Cri80. Leverans sker i delar som enkelt fästs ihop på plats

Hula Hoop är en utveckling av ringformade Halo med upp och ned ljus som finns i diameter upp till 1360 mm.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jun 2014
Halo - svävar fritt i rummet

Halo - svävar fritt i rummet

Halo är en lysande LED -ring med sidor i pulverlackad aluminium utan skarv eller svets. Den kan fås i 4 storlekar från Small på 760mm till  XL på 1360 mm i diameter. Färgtemperatur 2700 K eller 4000K och båda går att att få med respektive hög ljusstyrka. Ljusflöde från  7320 lm för Small LO till  26990 lm för XL HO.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jun 2014
AlphaLED Micro

AlphaLED Micro

Micro är designad att smälta in i taket som en inspacklad armatur men har en tunn kant som gör att den är enkel att montera i undertak. Den finns i 70 mm och 90 mm diameter samt som riktbar washer. Ljusflöde 200-1300 lm och Cri 80 eller 98. Glas och bikakeraster finns som tilbehör. Dimbar DALI, 1-10V, DMX eller fas.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jun 2014
AlphaLed  XIM

AlphaLed XIM

Nu  börjar leveranserna av AlphaLeds downlights och spotlights med Xicatos XIM  modul.  Den nya modulen gör armaturerna är 20-30% effektivare än tidigare, upp till 100 lm/W och dessutom går priserna ner.  Liksom tidigare är alla armaturer designade utifrån ljusflöde och finns från 220 lm-3000 lm. Färgtemperaturer 2700K, 3000K, 3500K eller 4000K samt Cri 80 eller Cri 98. Dimbara DALI, 1-10V eller fas.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2014
Lumencove

Lumencove

Lumencove Nano är en liten, effektiv och dimbar ljuslist för belysning av nischer och annan dold indirekt belysning. Armaturen matas direkt med 220V och de olika sektionerna kopplas enkelt ihop dikt eller med jumper kablar. Den finns i 1 och 4 fots utförande och som av/på eller med elektronisk dimmer 1-10V . Ljusflödet ligger på 559 lm/fot och effektiviteten på upp till 100 lm/W. Armaturen har en 10 års garanti.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Mar 2014
Utanpåliggande LED armatur

Utanpåliggande LED armatur

IO är en snyggt designad kraftfull led armatur som finns i 3 olika storlekar,  26, 45 & 65cm i diameter,  för montage dikt tak, pendlat eller infällt. Pendelversionen har även möjlighet att ge ett uppljus. IO finns i  flera färger och i ljusstyrkor från  1800lm upp till  hela 7200lm Cri 85 och på begäran även Cri 95. Av och på eller med dimbara drivdon.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2014
Dimra ned till noll med Ecosense

Dimra ned till noll med Ecosense

EcoSense linjära LED produkter har nu en ny patentsökt teknik möjliggör dimring ner till 0%. Dimmerkurvan är jämn och ljuset flimmerfritt från 0% upp till 100%, lika smidigt som med en glödlampa. Se filmen här.Alla produkter matas med 220 V och kopplas enkelt ihop armatur till armatur eller med jumper kablar. Vinklingsbara fästen medföljer som standard och armaturerna har en ljusstyrka från 300 lm/ft till 900 lm/ft. För mer produktinformation läs här eller kontakta erik@stockholmlighting.se

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2014
Soraa LED lampa med GU10 sockel

Soraa LED lampa med GU10 sockel

Soraas populära LED lampa finns nu även för 220V med  GU10 sockel. Den finns i varianterna Vivid med Cri 95 och Premium med Cri 80. Båda varianterna finns med spridning från 10 till 60 grader och i färgtemperaturerna 2700K, 3000K och 5000K. Här hittar du mer information.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2014
Stämningsbelysning med LED

Stämningsbelysning med LED

Nu är det möjligt att skapa mysbelysning med LED. Ecosense har kompletterat sin populära serie linjära Led armaturer med en variant som ger 2300 K ljus. Armaturhuset är densamma som Ecospec Linear Int och finns i två ljusstyrkor. En 5 W variant som ger 187 lm/LF @2300K och en 3 watts variant som ger 43.5 lm/w @2300K
Som alla Ecosense armaturer krävs inga drivdon utan de matas direkt med 220 V. Läs mer här eller kontakta Emelie@stockholmlighting.se

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2014
20 mm smal linjär list från Whitegoods

20 mm smal linjär list från Whitegoods

En smidig 20 mm bred utanpåliggande list som är lätt att dölja. Längden är flexibel i steg om 25 mm och den ger upp till 2090 lm/m.
Fantastisk lösning för fasta tak utan möjlighet att fälla in armaturer eller för väggmontage.
Fakta
- Linsen ger ett helt jämt ljus
- Mycket hög ljuskvalitet. Dioderna ligger inom 1 MacAdam ellips
- Pulverlack vitmålade - RAL 9010
- Dimras med Analog (1-10v) eller DALI

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2013
Alphaled Axum

Alphaled Axum

Axum är en efterlängtad nyhet i AlphaLED familjen. Axum är en lite större och ljusstarkare downlight som är tänkt att ersätta kompaktlysrör eller metallhalogen i butiker, kontor och allmänna utrymmen. I standardutförande är den 208 mm i diameter men med den extra ringen kan diamatern varieras mellan 210-240 mm samtidigt som armaturen får en rundad snygg kant. Ljusflödet ligger på  1000 lm, 1300 lm, 2000 lm eller 3000 lm och färgtemperaturen i 2700K, 3000K, 3500K eller 4000K. Cri >80 eller Cri  98. Spridningen kan väljas till 10, 25, 40 eller 50 grader.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2013
Lutron Ecosystem

Lutron Ecosystem

 Lutron Ecosystem är ett enkelt och smart styrsystem för belysning som består av digitalt adresserbara drivdon, styrenheter och närvaro och dagsljussensorer. Systemet finns både trådbundet och trådlöst vilket gör det enkelt att installera även i befintliga lokaler utan att dra nya kablar för styrning. Genom att installera systemet uppnår man energibesparingar från 40% till 70% beroende på hur beteendet ser ut idag. Samtidigt ökar flexibiliteten för användaren vilket ger både ökad trivsel och minsakde underhållskostnader.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2013
Lumenline™ - allt är möjligt!

Lumenline™ - allt är möjligt!

Lumenline™ ett flexibelt system av linjära LED armaturer som kan fällas in, pendlas eller monteras dikt tak. Armaturerna finns i fasta längder från 30 cm till 240 cm samt som kontinuerliga profiler. De kan konfigureras på olika sätt med upp och ned ljus och kan fås i en stor mängd färger, färgtemperaturer, spridningar. Allt är möjligt med Lumenline™. Se Videon så ser du själv. Vill du veta ännu mer kontakta Rikard@ stockholmlighting.se

Postat i Produktnyheter
Dela   
Sep 2013
Styr ditt DMX system via telefonen

Styr ditt DMX system via telefonen

Vi ser ett ökat intresse av att kunna kontrollera sin belysning via sin smartphone eller surfplatta.
Därför har vi satt ihop ett paket som ger dig den möjligheten. Systemet kan styra 512 DMX kanaler och kontrollera olika rum i obegränsad mängd med scener eller funktioner.
Detta ”kom-i-gång” erbjudande för 9900 kr innehåller en Pharos LPC1, trådlös router och 8 förinställda scener som du kan välja på din smartphone.För mer information kontakta Fredrik@stockholmlighting.se

Aug 2013
Vi älskar färger!

Vi älskar färger!

Höstens alla färger är fantastiska men upplevelsen blir sällan detsamma när vi belyser med våra vanligaste ljuskällor.  I september börjar AlphaLED leverera "Vibrant Series" - en helt ny serie LED-moduler som ger klarare och skarpare färger. Nyckeln ligger i färgskalan (color gamut) hos LED-modulen , genom en ny sammansättning av dioder och fosfor skapas klarare färger och ett helt nytt djup i tjockare material som manchester, velour eller spets. Hör av er till oss så bokar vi ett möte och visar verkligheten. En stor del av Alpha-LEDs armaturer kommer att finnas med Vibrant - modulen från september månad. Kontakta Rikard@stockholmlighting.se

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jul 2013
Alpha LED Gold

Alpha LED Gold

De populära downlightsen från Alpha LED finns nu med reflekor i guldsom ger ett mjukt fint ljus för lugna miljöer. Vi får ofta frågor om håltagningsdiametrar och höjd på armaturerna. Klicka här  för ett fantatsiskt bra dokument som hjälper dig att hitta den Alpha LED armatur som passar ditt undertak. Trevlig sommar!

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2013
Mycket effektiv flodarmatur från Ecosense

Mycket effektiv flodarmatur från Ecosense

 Ecesense kompletterar sin serie spotlihts med "Bullet" och lillasyster "Bullet Mini". De ger hela 80 lm/W  och ljusflödet är  1828 lm respektive 760 lm vid 3000K. I grundutförandet har armaturerna  11 grader spridning och genom spridningslinser få man enkelt 20x20, 40x40, 60x60,  80x 80 grader samt även 10x60 grader. Tillbehören är montagebox för utanpåliggande montage, spett för markmontage och keps för avbländning. För ljusfiler och annan information klicka här

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2013
Ny familjemedlem

Ny familjemedlem

Lumenpulse utökar Lumenbeamfamiljen med Lumenbeam Grande. Storebror heter XL och småsyskonen Medium och Small. Grande ger 5170 lm för en 4000K armatur med 6 graders spridning vilket gör den till en perfekt armatur för belysning av större fasader, väggar, broar eller andra objekt. Som alla Lumenpulse armaturer har den L70 120 000 h och 5 års garanti. Grande finns med spridning på 6, 10, 20, 40 och 60 grader och det finns flera tillbehör som keps, snoot och linjära spridningslinser. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2013
Linser till din MR16 LED

Linser till din MR16 LED

 Soraas "Snap System" är en familj av linser och filter som skapar helt nya möjligheter för retrofit LED-lampor. Tillbehören fästs enkelt med en magnetlösning och kan bytas alltefter behov. Med en 10 graders Soraa Gan on Gan lampa som grund kan du enkelt skapa olika spridningar och färger för just de behov du har för dagen. Perfekt för butiker, utställningslokaler, museer och andra föränderliga miljöer.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2013
Hur stor får din downlight vara?

Hur stor får din downlight vara?

Ditt undertak har ofta begränsat djup och begränsade möjligheter till håltagning. För att göra det enkelt  för dig att hitta den AlphaLED downlight som passar dina behov finns nu en översikt över samtliga modeller och deras samtliga mått. Klicka här för att komma till AlphaLEDs kompletta Storleksguide

Mar 2013
Caim - infälld downlight för offentlig miljö

Caim - infälld downlight för offentlig miljö

OMS Caim är en fin mycket prisvärd Downlight för offentlig miljö med bra avbländning. Diodmodulerna är från Cree (true white) och har ett CRI värde på + 90. Finns i 1800Lm (24W) och 2350Lm (32W)  

Postat i Produktnyheter
Dela   
Feb 2013
Snyggaste LED systemet hittills?

Snyggaste LED systemet hittills?

Vode Lighting kompromissar inte med varken design eller kvalitet. Deras senaste tillskott i produktfamiljen, RaceRail, kombinerar bästa möjliga LED-teknik(upp till 87 lm/w och dimbar med Dali,0-10 och DMX)med en extremt smart design och snygg finish. Kolla in deras produktprogram på hemsidan och kontakta Rikard@stockholmlighting för mer information. Foto Matthew Millman

Postat i Produktnyheter
Dela   
Feb 2013
Lumenline pendel från Lumenpulse

Lumenline pendel från Lumenpulse

Lumenline pendel är en del av Lumenline™ ett flexibelt system av linjära LED armaturer som kan fällas in, pendlas eller monteras dikt tak. Armaturerna finns i fasta längder från 30 cm till 240 cm samt som kontinuerliga profiler. De kan konfigureras på olika sätt med upp och ned ljus och kan fås i en stor mängd färger, färgtemperaturer, spridningar . Allt är möjligt med Lumenline™.

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Feb 2013
LumenTalk - lite magi!

LumenTalk - lite magi!

Med smarta Lumentalk™ kan du dimra dina LED-armaturer via befintliga elkablar. Systemet fungerar med 0-10V, DALI eller bakkantsdimmer och du slipper installera signalkablar. Vill du veta mer se filmen eller kontakta oss för en demo.

Dela   
Feb 2013
Alpha-LED  blir ännu mer energieffektiva

Alpha-LED blir ännu mer energieffektiva

Våra populära downlights från AlphaLED levereras från och med mars med de nya XSM-C series från Xicato.  Ett stort arbete har gjorts för att göra modulerna mer energieffektiva utan att påverka den fantastiska ljusbilden och färgåtergivningen. Resultatet är häpnadsväckande med effektsänkningar på mellan 15 och 25% för 700 lm, 1000 lm och 1300 lm modulerna. Effektiviteten, inklusive förluster i drivdonet,  ligget nu på mellan 72 och 77 lumen per watt för Cri 80 armaturer. 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2013
LED-tube

LED-tube

iLed har tagit fram en enkel, snygg och energieffektiv LED-tub för garage, trappuppgångar eller andra enklare miljöer. Armaturen har upp till 1950 lm/m och finns i 690 mm, 1300mm eller 1600 mm och i färgtemperaturerna 3000K, 4000K eller 6000K. Ip klassen är 44 eller 66 och Cri 75. Kan monteras dikt tak eller vägg eller pendlad Kan fås med eller utan inbyggt drivdon( av /på). Spridngsvinklar 30, 60 eller 120 grader.

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2013
GreenDustry - energieffektiv allmänbelysning med LED

GreenDustry - energieffektiv allmänbelysning med LED

GreenDustry är ett sortiment energieffektiva LED-armaturer för industri, lager, handel och  utomhusmiljöer. I sortimentet finns downlights, LED-tuber, utanpåliggande armaturer, stolparmaturer och pendlar. Designen är avskalat enkel och alla armaturer har en ljusflöde på mellan 80 och 120 lm/W med färgtemperaturen på 3000K, 4000K eller 6000 K och Cri upp till 92. Drivdonen är i de allra flesta armaturer inbyggda vilket ger en enkel installation. Hela sortimentet har 5 års garanti som standard. Bläddra i katalogen här.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Dec 2012
Lumenbeam S

Lumenbeam S

Minsta amaturen i Lumenbeam- familjen är en smidig lösning för belysning av detaljer, utomhusmiljöer eller öppna platser inomhus. Den är klassad IP 66 och har “Power-on Board” vilket gör att inga externa drivdon krävs. En mängd tillbehör som montagearmar, linser och snoot finns. Vikt 2,4 kg och diameter 138 mm. Ljusstyrkan är 700 lm och effekten 14W. Spridnin 6°, 10°, 20°eller 40° . Kan dimras 0-10, DMX, DALI.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2012
Gacrux Eco - prisvärd 60x60 armatur

Gacrux Eco - prisvärd 60x60 armatur

OMS kommer nu med en ny mycket prisvärd 60x60 armatur - Gacrux Eco. Ett ljusflöde på 3850 lm vid 3000K och 4050 lm vid 4000K  och en färgåtergivning på  Ra 80 gör den till ett perfekt alternativ till lysrör i kontor och kommersiella lokaler. Höjd endast 141 mm. Standardfärgen är vit RAL 9003 men den går även att få i andra färger. Ram i aluminium, armaturhus i stål och diffusor i opal plast eller mikroprisma. Gacrux går att få av/på och dimbar via DALI. Övrig dimring på förfrågan.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2012
Äntligen en halogenersättare som fungerar!

Äntligen en halogenersättare som fungerar!

Sätter du ljuskvalitet främst och har svårt att hitta ett alternativ till 12 V halogen. Fullt förståeligt då färgåtergivningen för en halogen är fantastisk och den har varit i det närmaste omöjlig att uppnå med retrofit LED. Fram tills nu. Soraas nya produktserie "Vivid" har ett Cri på 95 och dessutom färgstabilitet under hela livslängden vilket gör att du slipper problem med att ljuset drar åt grönt eller lila efter en tids användning. Armaturen är designad för att ersätta 50W halogen och genom genom att byta ljuskällan får du en 75% lägre elförbrukning. Se sortimentet här

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2012
Mini Outline - en snygg smidig linjär LED-armatur!

Mini Outline - en snygg smidig linjär LED-armatur!

 Mini Outline är en liten smidig LED armatur gjord för att skapa långa lysande linjer infällda i tak eller vägg. Den finns i 1005 mm, 1505 mm och 2005 mm samt som vinklar på 532 x 532 mm. Infällnadsmåtten är endast 45 mm (b) och 80 mm (d). Ljusflöde 950 lm/m med SMD dioder från CREE.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2012
Nyheter från Linealight

Nyheter från Linealight

Mini Outline är en enkel LED-modul i aluminium med diffusor i polykarbonat. Ljusbilden är helt jämn tack vare listens djup och den väl avvägda diffusorn. Den finns både som en fristående enhet på 1516 mm för montage i undertak eller som modul i olika längder för att skapa längre ljuslinjer. Det finns även vinkelmoduler och alla enheter har inbyggda drivdon. Ljusflödet är 960 lm/m och måtten bredd 45 mm och djup 80 mm.

Postat i Produktnyheter
Dela