Mar 2024
Chase the Dark

Chase the Dark

I går firade vi vårdagjämningen på bästa sätt. International Association of Lighting Designers (IALD) och Women in Lighting gick samman för att arrangera den svenska upplagan av evenemanget #chasethedark. Vi hade äran att vara värdar för evenemanget, och det blev en fantastisk kväll fylld av passion för belysning. Uppgiften för kvällen var att skapa ljushållare av återvunna material, och det var en uppgift som engagerade oss alla. Mångårig  erfarenhet inom belysning kom väl till användning, och du kan se några fantastiska exempel på skapelserna på bilderna. Tack till alla som deltog, och särskilt till Beata Denton och Iris Molendijk för initiativet.

Se fler bilder

Feb 2024
Light+Building 2024

Light+Building 2024

Mindre än två veckor kvar till L+B 2024. Många av de tillverkare vi representerar finns på plats med spännande nyheter och vi åker ner för att lära nytt och spana in trender men framför allt för att prata belysning och umgås med alla härliga ljusmänniskor från hela Europa och mer av världen därtill. Vill du se nyheter från Delta LightExeniaPharos Architectural Controls Ltd,DiGidot TechnologiesLinea Light Groupunonovesette®OneEightyOne så kontakta oss för en visning.

Jan 2024
Elmässan Syd 7-8 februari

Elmässan Syd 7-8 februari

Just nu spacklar vi och målar på montern inför inför Elmässan Syd. Det blir den första mässan där Stockholm Lighting och Ljus i Hus ställer ut tillsammans och det har varit en spännande process att bestämma vad vi vill visa. Båda bolagen har stora så mycket fina produkter men så finns det en gräns för vad som får plats på 20 kvadratmeter. Men viktigast är ju ändå att vi ses där - välkommen till oss i monter F:08.

Se fler bilder

Jun 2023
Ljusexpo 6 september

Ljusexpo 6 september

Ljusexpo hittar du oss tillsammans med alla Sveriges ledande leverantörer av belysning. Välkommen att prata ljussättning och ljusstyrning och botanisera bland våra senaste nyheter. Utställningen är öppen för allmänheten6 september  kl 10–13.30 och därefter för de som deltar i det årliga branschevenemanget Ljusdagen
Entré Mälarsalen: Söder Mälarstrand 29, plan 7, Stockholm. 

Maj 2023
Elfack 2023

Elfack 2023

Elfack 2023 blev en succé, vi blev överaskade av det stora intresssset från konsulter, installatörer, ljusdesigners och arkitekter. Västra Sverige är på gång! Tack alla kunder och partners som kom och besökte oss och diskuterade utbyte och hållbar belysning. 

Feb 2023
Köpenhamns ljusfestival

Köpenhamns ljusfestival

Missa inte Köpenhamns Ljusfestival. Den pågår 3-26 februari och inkluderar hela 55 Ljusinstallationer i hjärtat av Köpenhamn. Du kan besöka festivalen till fots eller via båt "Strömma Kanaltours" har en specialtur genom staden för eventet. Stockholm Lighting sponsrar installationen "The Net" av Danai Lytra med armatyurer från Lumenpulse och styrsystem från Pharos Controls.

Jan 2023
Vi ställer ut på Stockholm Furniture fair

Vi ställer ut på Stockholm Furniture fair

Välkommen att besöka oss i monter A 03:11. Där hittar du klassiker och nyheter från Delta Light. Självklart hjälper dig hitta rätt belysning för ditt projekt. Välkommen!

Dec 2022
God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År

Tack alla kunder och partners för 2022. Ett år som började i glädje över att få träffa er alla igen utan restriktioner och fortsatte i högt tempo med många spännande och utmanande projekt. Årets julaktivitet resulterade i att ny spännande konst nu pryder kontoret. Har du vägarna förbi så visar vi inte bara snygg belysning utan bjuder även på inspirerande målningar.

Nov 2022
Norrköping Light Festival

Norrköping Light Festival

Den 25 november till 8 januari arrangerar Norrköpings Kommun för 8e gången Norrköping Light Festival. Ett 30-tal ljus konstverktar plats i stadsmiljön och väcker liv i den mörka årstiden. En aktivitet som motiverar en eller flera kvällspromenader runt i staden. Stockholm Lighting sponsrar verket Coexeist med Ivan Wahren som upphovsman. I veckan jobbas det för fullt med hårdvaran.

Okt 2022
Rys och Mys i Varberg

Rys och Mys i Varberg

Varbergs Stadshotell är ett klassiskt svenskt stadshotell byggt 1902. Sedan tidigare varsamt renoverat på insidan och nu även uppgarderat på utsidan med en helt ny fasadbelysning för vardag och fest. Under v 44 lyses fasaden upp med en specialfärg och blir en del av evenemanget Rys&Mys.  Arrangörerna, bland annat Varbergs Energi, Sparbanken och Varbergs kommun,  vill locka ut boende i Varberg med omnejd under höstlovet för att se sin stad i nytt ljus.
Ljusdesign: Sweco
Foto: Carl Martinsson
Armaturer: Lumenpulse
Styrsystem: Pharos

 

Aug 2022
Stockholm Design Week

Stockholm Design Week

Måndagen den 5 september drar Stockholm Design Week igång och för första gången sedan 2019 blir det utställningar, event och mingel hos större och mindre företag med inredning och design som gemensam nämnare.  Vi på Stockholm Lighting ordnar ett lunchevent onsdagen den 7 september och ett kvällsevent torsdagen  den 8 september. Båda kommer att vara i vårt Showroom på Norr Mälarstrand och förutom trevligt mingel med tilltugg presenterar vi  nyheter från Delta Light. Läs mer om oss här och glöm inte ladda ner apppen. Där hittar du alla event under veckan.

Aug 2022
Ljusdagen - miniutställning

Ljusdagen - miniutställning

Ljusdagen hålls i år tisdagen den 6 september på hotell Sign i Stockholm. Nytt för i år är en miniutställing där belysningsföretagen visar en eller två nyheter på temat hållbarhet. Utställningen är gratis att besöka och håller öppet mellan 10 och 13.30. Välkommen att besöka oss antingen du deltar under hela dagen eller bara tittar in för att se utställningen.

Maj 2022
Stockholm Lighting + Lumenpulse 10 år

Stockholm Lighting + Lumenpulse 10 år

Tiden går fort när man har roligt sägs det och när det gäller vårt samarbete med Lumenpulse stämmer det absolut. Sedan det första projektet 2012 har vi sålt över tiotusen Lumenbeam, Lumenfacade, Lumencove och Lumendome på den skandinaviska marknaden. Det har varit alltifrån järnvägsstationer till konstinstallationer och nästan alltid har vi arbetat med en Ljusdesigner med en stark vision. Det har givit oss en massa erfarenhet och många fina bilder som vi gärna vill dela med oss av. Vi ser fram emot 10 nya år med dessa fina och driftsäkra produktfamiljer som aldrig slutar utvecklas.

Filborna Vattentorn 2021

Ljusdesign: Bertil Göransson

Maj 2022
Nyrenoverat konstverk i Sickla

Nyrenoverat konstverk i Sickla

Verket "Sickla Vatten " av Maria Ängquist Klyvare uppfördes 2012 för Atrium Ljungberg. Inför 10 års dagen renoverades verket och fick ny belysning och nytt ljud.

Armatur :Rubber från Linealight och strip från ProLed.

Styrning: Pharos LPC1

 

Feb 2022
Spela Stockholm Lighting Open i Padel i Åre v 9

Spela Stockholm Lighting Open i Padel i Åre v 9

Ska du till Åre på Sportlovet och gillar Padel? Då tycker jag du ska anmäla dig till Stockholm Lightings Open i Åre Sportcenter fredag den 4e mars. Turneringen spelas i lag med en herr och en damklass och första pris i båda klasserna är en middag för två på Åregården. Anmäl dig i Matchi appen. Välj anläggningen Åre Sportcenter och gå in på aktiviteter i kalendern. Passa även på att kolla in den fina belysningen i anläggningen.

Dec 2021
Julfest 2021

Julfest 2021

Samma förutsättningar men väldigt olika resultat. Slutsatsen från dagens teambuilding är att vi har bred spridning i våra kreativa processer. Från klassisk stuga i snölandskap via rullande vikingastuga till en gänguppgörelse i en Brasiliansk Favela. Vi behövs allihop för att få saker gjorda och ha kul på jobbet 

Nov 2021
Ljusfestival i Tartu 2021

Ljusfestival i Tartu 2021

Vi fick den här fina drönarbilden av   Silman Elekter i Estland. Det är resultatet av en workshop för Ljusdesignstudenter ledd av Johan Moritz och Tina Wikström under Tava Lightfestival i Tartu. Platsen är en park vid Emajõgi floden i centrala Tartu. Armaturer: Lumenpulse Lumenfacade W och Lumenbeam RGBW.

Se fler bilder

Nov 2021
Rys och mys i Varberg

Rys och mys i Varberg

Varberg stad  med Energibolaget Varberg Energi har satsat på ett ljusevenemang,  "Mys och Rys", för att ge Varbergsborna en anledning att ge sig ut under de mörka novemberkvällarna. På bilden ses Varbergs Sparbank upplyst av 8 st Lumenbeam Grande RGB och styrda via en Pharos LPC1. Evenemanget pågår under hela vecka 44 så ta chansen om du befinner dig i närheten.

Okt 2021
Norsk Lyspris 2021

Norsk Lyspris 2021

Vi är glada och stolta över att fasadbelysningen på Markeveien i Bergen nominerats till Norsk Lyspris 2021. Projektet har varit nyskapande på många sätt men främst i sättet det genomförts. Förutom en halvdags provbelysning av en lokalanställd medarbetare på Lightbureau har arbetet med design, driftsättning och programmering gjorts helt på distans. LightBureau gjorde ljusdesignen från Oslo och vårt Stockholmskontor och Göteborgskontor samarbetade kring koncept, tekniska lösningar och programmering. Självklart ligger Pandemin bakom arbetssättet men det gav oss många lärdomar inför framtiden. Armaturer från Lumenpulse och Xicato.

Se fler bilder

Okt 2021
Lights in Alingsås 2021

Lights in Alingsås 2021

Workshopen på Lights in Alingsås är nu avslutad och resultatet klart för oss i allmänheten att ta del av. Här är en liten smakbit från Site 2 med Rodrigo Muro som Ljusdesigner och produkter från Lumenpulse. Gillar du ljussättning så boka in ett besök i Alingsås innan den 7 november. Väl värt en omväg.

Se fler bilder

Jun 2021
Invigning av kontoret

Invigning av kontoret

Onsdagen den 23 juni invigde vi formellt vårt nya kontor och showroom på Norr Mälarstrand 78. Denna gång var det bara vi anställda som fick vara med och fira men vi lovar att så fort det är möjligt återkomma med en invigning där alla ni kunder och partners kommer att bjudas in. Så länge är ni självklart välkomna in på en visning eller bara en kopp kaffe.

Dec 2020
Tack för ett bra samarbete 2020

Tack för ett bra samarbete 2020

Vi vill tacka alla kunder och parteners för ett gott smarbete 2020. Denna jul blir det dock inga julbesök med presenter utan istället stöttar vi organisationen Jourhavande Medmänniska. Det är en organisation som funnits länge och alltid gjorrt ett viktigt jobb för de mest utsatta men som nu fyller en ännu viktigare funktion när mänskliga kontakter är neddragna till ett minimum. 

Vi tycker arbetet med er alla flutit på bra via mail, telefon och Teams men vi hoppas att vi snart skall kunna träffas igen i konferensrum och på lunchrestauranger. Vi saknar det. 

 

Nov 2020
Nobel Week Lights

Nobel Week Lights

Vi ser fram emot att få vara med och stötta Nobel Week Lights. En händelse som inte kräver att vi tränger ihop oss i en lokal utan kan upplevas utomhus och med social distans. Från lördagen den 5e december fram till Luciadagen ger Kai Piippo på Light Bureau Dramatens fasad nytt ljus med armaturer från Lumenpulse och styrsystem från Pharos Controls. Tillsammans med 12 andra installationer runt om i staden skapas en mycket god anledning för alla Stockholmare att ge sig ut på en kvällspromenad. Läs mer på Nobelweeklights.se

Sep 2020
Ljuspriset 2020

Ljuspriset 2020

Uplandsbankens fasadbelysning, med armaturer från Ecosense, är en av tre finalister i årets upplaga av Ljuspriset. Onsdag 9/9 koras vinnaren i en digital version av den traditionella "Ljusdagen". Det blir inte samma upplevelse som en kväll på Berns men Stockholm Lighting gör det bästa av situationen och hejar fram Bjerking och Uppsala kommun på kontoret under trevliga former.

Foto: Sten Jansin

Jan 2020
Stockholm Light & Furniture Fair 2020

Stockholm Light & Furniture Fair 2020

Snart är det dags för årets ljus och designvecka och i år ställer Stockholm Lighting ut tillsammans med Deltalight. Boka in ett besök på Stockholmsmässan i din kalender, i var monter hittar du förutom riktigt snygg belysning även Kombucha från Åre.

Jan 2020
Inte ett, inte två utan hela fyra stycken priser till Intra!

Inte ett, inte två utan hela fyra stycken priser till Intra!

Intra Lighting fick full pott när utmärkelserna vid  2019 års "Good design Chicago Award" presenterades. Priset som delas ut av  "The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design" och "Metropolitan Arts Press Ltd"  är instiftat för att stärka god design och lyfta fram hållbara och väl designade produkter från alla branscher. Kriterierna som värderas är design, nytänkande teknik, form, material, konstruktion, energieffektivitet och miljöhänsyn. De fyra armaturer som belönades var  Random, TrackerVitka and Zoe!

Grattis Intra till ert framgångsrika arbete.

 

Se fler bilder

Nov 2019
Kindred - årets snyggaste kontor

Kindred - årets snyggaste kontor

När Kindred, ett av Europas största spelutvecklingsföretag, inreder ett nytt kontor i Stockholm ska det självklart vara digitala inslag i miljöerna. I lobbyn möts man av en enorm pixelvägg som genom färg och rörelser skapar olika stämningar efter behov. Stockholm Lighting har levererat och programmerat pixelväggen och styrsystem från Pharos Controls. Projektet belönades 2019 med utmärkelsen "Årets snyggaste kontor"

Arkitekt: Studio Sockholm

Ljusdesign: Node Ljusdesign

Elinstalltör: Salléns/Assemblin

Nov 2019
Digidot besöker oss i Bromma

Digidot besöker oss i Bromma

Torsdag 7 november kommer Digidot till Bromma för att berätta mer om sina kontrollenheter och vad som ligger i pipeline framöver. Ett stort område som utvecklas fort är rörelsstyrning. Se videon från deras lab i Holland. Välkommen till oss på Stockholm Lighting i Bromma kl 15.

Digidot förklarar hur SPI fungerar och hur man bygger sin infrastruktur på bästa sätt. De visar ocksså exempel på interaktiva lösningar som i videon ovan. Vi serverar smörgåsar och dryck så vi håller energin uppe. Anmälan till lina@stockholmlighting.se

 

Okt 2019
Lights in Alingsås 20 års jubilerar

Lights in Alingsås 20 års jubilerar

För 20:e året idag arrangerades Ljusfestivalen Lights in Alingsås och det märks att både designers, organisation och leverantörer ansträngt sig lite extra för årets jubileum då årets installationer verkligen lyckas skapa starka intryck. Stockholm Lighting bidrog i år till siterna "The Source" och "The Eye"med armaturer från Lumenpulse och Ecosense samt med styrsystem från Pharos Controls. Fotograf: Patrik Gunnar Helin

Aug 2019
Vem vinner Ljuspriset torsdagen den 5 september

Vem vinner Ljuspriset torsdagen den 5 september

Årets finalister är klara och på torsdag kväll den 5 september får vi veta vilket av årets nominerade projekt som juryn tyckte var det bäst ljussatta. De tävlande bidragen är Pumpstation P42 i Luleå, Ekonomicum läsesal i Uppsala och Yasuragi i Nacka. Läs mer om bidragen här

 

Se fler bilder

Maj 2019
16 maj - Internationella Ljusdagen

16 maj - Internationella Ljusdagen

För andra året firas nu Internationella Ljusdagen som instiftats av Unesco. Fokus denna gång är belysning i skolan och i Riksdagen startar dagen med ett frukostseminarium som har titeln just "Belysning i skolan". Medverkar gör Jonas Kjellander, arkitekt från Sweco Örebro, Merete Madsen, ljusdesigner från Sweco i Danmark och Niko Gentile, doktorand vid Institutionen för arkitektur och byggd miljö, Lunds Universitet. För att sprida buskapet har belysningsbranschen tagit fram en video om Belysningen i skolan som väcker många tankar kring våra barns arbetsmiljö. Se den här!

Mar 2019
Delta Light 30 år

Delta Light 30 år

Delta Light fyller 30 år som belysningsföretag och firar stort med ett nytt showroom i Milano med extra allt. Välkommen att vara med på invigningen den 8 april eller anmäl dig till en av de visningar som genomförs under hela designveckan "Salone del Mobile" i  Milano. Från Stockholm Lighting finns Johan och Mattias på plats och vill du veta mer så hör av dig till mattias@stockholmlighting.se

Mar 2019
Flustrets P-hus nominerad till Lighting Design Awards

Flustrets P-hus nominerad till Lighting Design Awards

Parkeringshuset Flustret har blivit nominerat till Lighting Design Award 2019. Mycket välförtjänt nominering. Ett smart hus med en kreativ design som verkligen lyfts fram av belysningen. Vi håller tummarna för en vinst!

Ljusdesign: Johan Röklander

Armatur: Xenia RGBW med Lineardrive DMX från Eldoled

Styrsystem: Tekniska Verken

Dec 2018
God Jul

God Jul

En riktigt trevlig Julhelg önskar vi på Stockholm Lighting. Med inspiration från Lucias krona vill vi passa på att lyfta fram runda armaturer som genom sin form skapar de en mjuk känsla i rummet som bryter av fint mot de raka injer som väggar, tak och inredning ofta skapar. Läs mer i vårt nyhetsbrev.

Se fler bilder

Apr 2018
I huvudet på Alexander Lervik

I huvudet på Alexander Lervik

Humor, innovation, passion, bångstyrighet och intensitet. Med ett konceptuellt tänk, nya uppfinningar och oväntade samarbeten har Alexander Lervik ett formspråk som är unikt. ”I huvudet på Alexander Lervik, designer” är årets stora designutställning på Kulturhuset Stadsteatern.

Vi kan inte mer än hålla med om beskrivningen ovan. Stockholm Lighting har under många år samarbetat med Alexander i olika projekt och det har alltid varit spännnande och utmanande att hitta ljussättning och styrning som matchar hans idéer. Nu finns flera års arbete samlat i en utställning som iallafall kommer bjuda oss på många minnen.

Feb 2018
Drömljus i Helsingborg

Drömljus i Helsingborg

Under tio dagar i februari 2018 fylls Helsingborg med spektakulära ljus- och ljudinstallationer under evenemanget Drömljus. Stockholm Lighting medverkar till verket Iris. Läs mer här

Ljusdesign: Peter Nilsson, Node Ljusdesign

Armaturer: Lumenbeam Small

Se fler bilder

Okt 2017
Lights in Alingsås 2017

Lights in Alingsås 2017

Stockholm Lighting medverkade i Alingsås för 12e året i rad. Våra tekniker har många fina minnen från Alingsås men de har nog aldrig upplevt ett så bra väder som det var 2017. Inte en droppe regn föll under veckan. Bra väder kan ha bidragit för resultatet av årets workshops är bland de bästa vi sett . I år bidrog vi till:

Point of View: Armaturer från Lumenpulse och Linealight. Styrsystem från Pharos och programmering Oscar Bartenius

A room with a view: Armaturer från Lumenpulse Styrsystem från Pharos och programmering Jim Anderson

Happiness: Styrsystem från Pharos och programmering Fredrik Winqvist

Se fler bilder

Okt 2017
Vi ses på Elmässan i Kista!

Vi ses på Elmässan i Kista!

Självklart finns vi på plats i Kista för att träffa er alla och prata belysning och styrsystem. Vi finns i monter B:07 och kommer att visa nyheter från Lumenpulse, Exenia, Lumenalpha och Intra. Vi har även stysystem från Lutron och vår egenutvecklade superenkla SLC DMX Jambox

Har du inte biljett så registrera dig här

 

Aug 2017
Eva Dahlgren och Alexander Lervik på Bukowskis

Eva Dahlgren och Alexander Lervik på Bukowskis

Utställningen "Dit ljuset leder" visas från 17 till 31 augusti i Bukowskis lokaler vid Berzeeli Park. Stockholm Lighting står för belysning och belysningsstyrning. Läs mer här

 

 

Jun 2017
Elmässan i Umeå

Elmässan i Umeå

Stockholm Lighting finns på plats på elmässan i Umeå. Vi har ett hjärta som klappar för Norrland och är glada att el- och belysningsbranschen fått en ny mötesplats i norra Sverige. Välkommen och besök oss på mässan den 6–7 september.

Maj 2017
Rosé i sommarkvällen

Rosé i sommarkvällen

Tack alla ni som kom för att prova vin med oss och Occhio. Vilken kväll vi fick - första riktiga sommarkvällen!

Resultatet av omröstningen blev som följer - grillvinet Gobelsburg är ett hett tips inför kommande sommarkvällar!

1. Gobelsburg (nr. 90185) fick 67% av rösterna.
2. Les Lauseraies (nr. 2724) 20% av rösterna.
3. Côtes de Provance (nr. 74125) 13% av rösterna.

 

Dec 2016
Glöggprovning 2016

Glöggprovning 2016

Så var resultatet från torsdagens glöggprovning klart. Vi fick in över 30 svar vilket borde ge ett ganska högkvalitativt svar på vilken som är årets godaste glögg. Så här ser topplistan ut.

1. Dufvenkrooks vanilj 22 p
2. Blossa 2016 Kråkbär 21 p
3. Blossa trestjärnig Guld 15 p
4. Haga Starkvinsglögg Lakrits 9 p
5. Lucia Tiramisu 8 p
 

Se fler bilder

Dec 2016
Julbelysning vid Gondolen

Julbelysning vid Gondolen

Under julveckorna lyser glasrummet ovanpå Katarina hissen  i julens röda färg. Det är Fastighetsbolaget Newsec som lämnar ett bidrag till julstämningen i staden. Lumenbeam Small och Medium står för ljuset och SLC Jambox styr färgen.

 

 

Se fler bilder

Nov 2016
TAVA 16

TAVA 16

Ljusfestivalen TAVA 16 genomfördes under oktober 2016 i den estländska universitetsstaden Tartu. Temat för festivalen var "(non) Place" och genom att använda ljus på olika sätt ville man lyfta fram stadens okända och glömda platser och ge dessa nytt liv och på så sätt skapa upplevelser av stadens invånare.  Stockholm Lighting sponsrade belysningen av ruinerna av Tartus  katedral med armaturer från Lumenpulse. Ljusdesign Johan Moritz och Tina Wikström.

Se fler bilder

Jun 2016
Vi önskar alla en skön sommar

Vi önskar alla en skön sommar

Stockholm Lighting önskar alla kunder och partners en riktigt skön sommar med sol, bad och inte minst alla lekar annat som hör sommaren till. Vi har fastnat för "snabelträff", läs mer i vårt senaste nyhetsbrev. Även i år håller vi kontoret och lagret öppet hela sommaren och kan stötta er som jobbar under hela eller delar av semesterperioden. Välkomna in om ni har vägarna förbi!

Apr 2016
Åre Skifinals - Team Stockholm Lighting

Åre Skifinals - Team Stockholm Lighting

Snart är det dags igen! 28 april till 1 maj avslutas säsongen i Åre med Åre Skifinals. Sveriges bästa skidåkare tävlar i lag om 3 i fyra olika discipliner Skicross, Puckel, Parallellslalom och Crosscountry. Stockholm Lighting sponsrar ett ungt utmanar lag bestående av 2015 års Redbull Homerun segrare Erik Edsås, lokala fartspecialisten Malte Lindberg och östersundssonen med rötter på Island Odin Hjartarson. Vii önskar lycka till. Kom upp och titta! Läs mer

Se fler bilder

Feb 2016
Light+Building 2016

Light+Building 2016

Årets största belysningshändelse närmar sig snabbt.  L+B öppnar sina portar söndagen den 13 mars och har sedan öppet för Er och för oss hela veckan. För många stora producenter är detta det bästa tillfälle de har att komma i nära kontakt med slutkunder och visa upp sina senaste produktnyheter. Det har varit ganska tunnsått med nyheter från våra leverantörer den sista tiden, alla produktlanseringar är planerade för L+B.  Vi har alltså mycket att se fram emot i Frankfurt och vi vill självklart dela upplevelserna med er.

Följande av Stockholm Lightings leverantörer ställer ut i Frankfurt:

Exenia/Lumenpulse/Alphaled Hall 1E20
Occhio Hall 1 G30 , G31
iLed Hall 3 E91
Lutron Hall 4 C61  
Pharos Hall 4 K79
Cooledge Hall 4 C61
Soraa Hall 4 B55
Eral Hall 5 C81
DW Windsor Hall 5 D40
ewo Hall 5 B30
Technilum Hall 5 B40

 

 

Boka gärna tid för en montervisning med någon av oss:

Rikard Ahlstrand 12-17/3 rikard@stockholmlighting.se
Mattias Löfström 12-15/3 mattias@stockholmlighting.se
Fredrik Winqvist 12-14/3 fredrik@stockholmlighting.se
Lina Strömmer 12-14/3 lina@stockholmlighting.se
Eric Bohman 13-15/3 eric@stockholmlighting.se
Johan Fogelström 14-16/3 johan@stockholmlighting.se
Hanna Fredriksson 15-17/3 hanna@stockholmlighting.se
Erik Vingå 15-16/3 erik@stockholmlighting.se
Anna Klingström 15-16/3 anna@stockholmlighting.se

 

Okt 2015
Lights in Alingsås 2015-extramaterial

Lights in Alingsås 2015-extramaterial

Missa inte Luxeras ljusinstallationer i Alingsås. De finns att beskåda fram till 1 november 2015. 

Välkommen till en pop-up store i Alingsås. En vanlig villagata transformeras till boutique de chic a´la Paris och besökaren bereds möjlighet att göra en resa i tid och rum, både framåt och bakåt.

I installationerna visas hur infallsvinklar av ljus kan vara avgörande för upplevelsen av objekt och materiel. Samarbetspartner  är Prosit Eventdesign som står för alla de vackra tanterna (klänningarna). Ljusdesign: Luxera

Se fler bilder

Sep 2015
Lights in ALingsås 2015

Lights in ALingsås 2015

Nästa vecka är det dags igen." Lights in Alingsås" anno 2015 drar igång sina workshops. Stockholm Lighting är som vanligt på plats. I år med armaturer från Lumenpulse, styrsystem från Pharos Controls och inte minst 3 vädertåliga och sömnsnåla tekniker/programmerare. Vi ser med spänning fram emot resultatet från årets workshops och hoppas att så många som möjligt tar chansen att besöka eventet under perioden 25/9 - 1 /11.

Jun 2015
ÅEC 2015

ÅEC 2015

Efter blandade träningsinsatser men mycket pepp så stod  Stockholm Lighting i lördags för första gången på startlinjen i Åre Extreme Challange. Vi ställde  med ett stafettlag och en solo-start och på samma startlinje stod också vår utmanare Johnssons El i Åre. Debuten blev precis så lyckad som vi hoppades.  Även om vi var långt ifrån att besegra det lokala elbolaget så hade vi en extremt rolig dag och det var inte sista gången vi ställde upp.  Grattis Johnssons till 11e platsen i herr stafetten - vi kommer igen!

Apr 2015
Åre Extreme Challenge

Åre Extreme Challenge

Anta utmaningen! Stockholm Lighting har anmält ett lag till Åre Extreme Challange 2015. Vi utmanar alla våra kunder och partners i vad som måste vara en av Sveriges vackraste och tuffaste lopp. Bättre mål kan ni inte få med träningen.
http://areextremechallenge.se
Vi bjuder på anmälningsavgiften och självklart blir det champagne till segrande lag. Hör av er till Lina@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Mar 2015
Light Symposium 2015

Light Symposium 2015

Stockholm Lighting och vår partner Lumenpulse är stolta sponsorer av 2015 års  "Light Symposium" på Munchenbryggeriet 18-19 mars.   Årets fokus är "Lighting design for healthy architecture" och som tidigare år är deltagarna proffessionella från flera olika discipliner med intresse för ljus och belysning. Vi finns på plats under båda dagarna och kommer att visa nya spännande produkter och förhoppingsvis föra intressanta samtal och diskussioner  som vi kan ta med oss i vårt arbete för bättre belysningslösningar.

Dec 2014
Dr Nakamura på besök

Dr Nakamura på besök

Fredag  5 december är en dag vi sent skall glömma på Stockholm Lighting Company. Dr. Shuji Nakamura, 2014 års nobelpristagare i fysik, besökte oss på kontoret och berättade om sin forskning kring Gan på Gan dioder och uppkomsten av den blå dioden. Vi tackar Dr. Nakamura för   att vi fick denna möjlighet och framför allt för allt arbeta han lagt ned för att möjliggöra  att dioder nu kan användas som energieffektiva ljuskällor.  Vi lovar fortsätta att sprida  kunskapen om LED ljus i vår del av världen. Foto: Sten Jansin

Se fler bilder

Okt 2014
Tack!

Tack!

Efter första dagen på Elmässan 2014 kan vi konstatera att intresset för belysning och belysningsstyrning bara ökar år från år. Vi vill tacka alla trevliga besökare som kom med spänannde idéer, bra frågor och kloka synpunkter. Imorgon kör vi igen, Välkomna!

Sep 2014
Ljuspriset 2014

Ljuspriset 2014

Som vanligt blev Ljusdagen en härlig branschfest med glada möten med kollegor, kunder och parteners. Höjdpunkten var liksom alla år utdelningen av årets Ljuspris. Vi hade såklart förhoppningar om att Sölvesborgsbron skulle vinna då vi levererat armaturer, styrsystem och en hel del härliga programmeringstimmar. Så blev det tyvärr inte utan vi fick istället se Stockholms Bibliotek som en mycket värdig vinnare. Grattis ÅF/Ljusarkitektur till prisregnet!

Aug 2014
Elmässan i Stockholm

Elmässan i Stockholm

Årets elmingel i Stockholm närmar sig snabbt och vi ligger i startgroparna. Vi vill självklart se just dig som gäst i vår monter som i år har plats K:13. Vi bjuder som vanligt på massor av LED nyheter och smarta styrsystem och självklart på trevliga samtal med tilltugg. Boka redan nu in 22-23 oktober. Välkomna!

Dec 2013
Ljusfestival i Oslo

Ljusfestival i Oslo

November och december är Ljusfestivalernas tid. Senast i raden var det Norge som firade ljuset i Slemmestad utanför Oslo. Ljuspriset 2013 delades ut av Lyskultur till Norges bästa projekt. SLC lys Norge gjorde tillsammans med ljusdesignerna Gard Gitlestad och Josefine Walle Nergård en ljusinstallation vid den gamla betongfabriken från förra sekelskiftet som har blivit föremål för kultursatsningar. Vi är glada över att få vara en del av denna utveckling och att tillsammans med Lumenpulse och Ecosense ljussätta dessa historiska platser. Armaturer som använts är Lumenbeam RGBW, Lumenfacade RGBW och Ecosense Bullet.

Dec 2013
Ljusfestival i Tallinn

Ljusfestival i Tallinn

Under november anordnades en Ljusfestival i Tallinn under namnet "Tallinn Light Biennal". Stockholm Lighting och Lumenpulse var involverade i 3 sajter, Fat Margareth, St. Nicholas' Church och Kanuti garden. Festivalen var en succé för Tallinn stad med ett ökat intresse för belysning hos allmännheten som resultat. Det blir en repris 2015. Bilden visar "St Nicholas Church" en installation ledd av ljusdesignern Berry van Egten.

Nov 2013
Vinterljus i Linköping

Vinterljus i Linköping

Linköpings Stad har under de sista åren satsat rejält på att lyfta belysningen i staden. Det årliga evenamanget Vinterljus har satt fokus på belysning i stadsbilden med sina kreativa temporära ljusinstallationer. Varje år satsar man också på att göra några permanenta installationer som en del i en långsiktig satsning på spännande belysning av staden. Ett bra exempel tycker vi är Gång och Cykeltunneln vid Industrigatan.

Nov 2013
Vinterljus i Linköping

Vinterljus i Linköping

Onsdagen den 20 november åker vi ned och besöker Vinterljus i Linköping. Vi får en guidad tur till årets installationer. Vill du veta mer kontakta emelie@stockholmlighting.se.  För dig som inte kan följa med på resan denna gång rekommenderar vi varmt ett besök innan jul eller allra minst ett besök på hemsidan där fina bilder snart kommer att publiceras. 

Nov 2013
Endless Stairs © James Newton

Endless Stairs © James Newton

För årets upplaga av London Design Festival skapades verket Endless Stairs av James Newton. Belysningen är en viktig del i installationen och genom att tona in och ut olika sektioner skapas en känsla av att hela verket ändrar form över tiden. Ljusdeisgnern SEAM valde i projektet att arbeta med linjära armaturer från Lumenpulse som styrs via DMX med en Pharos LPC1. Du kan läsa mer om installationen på London Design Festival hemsida .

Sep 2013
Tummelisa

Tummelisa

 Ljussättningen av Tummelisa - en pytteliten flicka som föds ur ett magiskt vetekorn, och vars ibland otäcka äventyr börjar en natt när hon rövas bort av en padda - har blivit ett spännande ljusrum som upptar en del av ett kvarter på Färgaregatan. Ljussättare är Johan Moritz som är anställd som ljusdesigner på Malmö Stad. Johan håller även föreläsningar på universitet, skapar evenemang och är workshopledare. Han samarbetar med arkitekter, landskapsarkitekter och artister och hans motto som ljusdesigner är: att dela med andra ger mer i retur än vad som kan tänkas. Armaturer: Lumenfacade . Styrsystem: Pharos LPC 1, Programmering: Jimmie Lundström

Sep 2013
Flickan med Svavelstickorna

Flickan med Svavelstickorna

Barfota ger sig en liten flicka ut på nyårsafton för att sälja svavelstickor, men inte en enda människa har tid eller lust att köpa några av henne. Flickan med svavelstickorna är en både tragisk och vacker nyårssaga som verkligen träffar rakt i hjärtat. Ljusdesignern bakom projektet heter Dorit Malin och är lärare, skapare och mentor. Armaturer: Lumenbeam, Lumenfacade. Styrning: Pharos LPC1. Programmering Fredrik Winqvist

Sep 2013
I jättars spår vann Ljuspriset

I jättars spår vann Ljuspriset

Världens första "ljusäventyrspist" vann det prestigefyllda Ljuspriset 2013.
Det blev en spännande kväll på Stockholm Waterfront men till slut stod det klart att "I jättars spår" stod som segrare i årets Ljuspris. Ljusarkitektur AB med ljusdesigner Kai Piippo i spetsen har stått för idé och design, Skistar var och är modig och delaktig beställare, Johnssons El har projekterat och installerat och vi på Stockholm Lighting levererat och programmerat armaturer och styrsystem till projektet. Välkomna upp att prova på i vinter. Vill du ha en visning av systemet kontakta rikard@stockholmlighting.se.

 

Maj 2013
En dag

En dag

"En Dag" är namnet på Katja Petterssons konstprojekt som fokuserar på hur ljuset förändras över dagen och hur det ger oss olika bilder av vår verklighet. En del i projektet är ett konstgjort fönster som består av ljusplattor med dynamiskt vitt ljus som går att reglera från 2700 K till 6000 K. Framför fönstret hänger en enkel gardin som bidrar till att göra det verklighetstroget. Fönstret ställdes första gången ut på Kleerups Galleri i samband med Designveckan. Foto: Pontus Lindvall. Armatur:  Gacrux Eco Dynamic White, OMS. Styrsystem: Lutron Grafic Eye

Maj 2013
OMS kommer på besök

OMS kommer på besök

Tisdagen den 4 juni kommer OMS Lighting Tour på besök till oss i Bromma. Bilen kommer att ställas upp på kajen och vi slår upp en härlig uteservering på taket och utanför på kajen. Vi kommer att ha två visningar under dagen som både ger en inblick i LQS och en visninga av några utvalda LED armaturer från OMS. Varje visning tar ca 75 min.

12:00   Visning 1 följt av lunch på kajen

15:30   Visning 2 följt av afterwork på kajen

Maj 2013
Tack för att ni kom

Tack för att ni kom

Tack alla ni som besökte oss i vår monter under årets Elfack. Det var jättekul att ni tog er tid att komma förbi och vi hoppas att vi ses snart igen. Vill ni inte ha mer information eler nyheter från oss så är det enkelt att avregistrera sig nedan.

Maj 2013
Stockholm Lighting goes West!

Stockholm Lighting goes West!

Nästa vecka är det dags för vårens bransch-händelse i Göteborg. Svenska Mässan slår upp sina portar för el- och belysningsbranschen och vi kan under en hel vecka se de senaste produkterna, utbyta kunskap och erfarenheter, etablera nya relationer och ha kul! Stockholm Lighting är självklart på plats i monter F 01:72. Välkomna in!

Apr 2013
Möt våren med  Emelie och Johan i Milano

Möt våren med Emelie och Johan i Milano

Ska du ned på mässan i Milano? Emelie och Johan från Stockholm Lighting finns på plats i Linea Lights monter och visar dig gärna runt bland deras spännande kreativa nyheter. Emelie har lång erfarenhet av Milanomässan  - häng gärna med på våra after-mäss aktiviteter! Anmäl dig till: Emelie@stockholmlighting.se

Mar 2013
La casa Magica

La casa Magica

Under Lux Helsinki i januari förvandlades Helsingfors Katedral till ett magiskt ljuskonstverk. Uppskattningen hos Helsingforsborna var enorm och nu har vi fått ta del av den video som förevigar upplevelsen. De armaturer som skapar bakgrunden för projektionerna är 32 st Lumenbeam RGBW 6 grader. Ansvarig installatör på plats var vår partenr Sun-Effects. 

Feb 2013
Välkommen att träffa oss på mässan

Välkommen att träffa oss på mässan

I år finns Stockholm Lighting representerade i Ygg & Lyngs monter B 11:13. Vi visar ett flertal sken monterade LED-spottar för butik och utställningar. på plats hittar ni Emelie och Linn!

Jan 2013
Ljusfestival i Helsingfors

Ljusfestival i Helsingfors

Stadsevenemanget Lux Helsinki är en sprakande ljusfestival som lockar folk ut för att upptäcka ljuset under den mörkaste tiden av året. 2013 års upplaga bjuder på 13 ljusverk av finska och internationella ljusdesigners. Stockholm Lighting tillsammans med SunEffects deltar med armaturer från Lumenpulse i 4 av projekten. På bilden ser du verket Casa Magica  belyst med Lumenbeam M RGBW och Lumenbeam L RGBW.