Dec 2016
Glöggprovning 2016

Glöggprovning 2016

Så var resultatet från torsdagens glöggprovning klart. Vi fick in över 30 svar vilket borde ge ett ganska högkvalitativt svar på vilken som är årets godaste glögg. Så här ser topplistan ut.

1. Dufvenkrooks vanilj 22 p
2. Blossa 2016 Kråkbär 21 p
3. Blossa trestjärnig Guld 15 p
4. Haga Starkvinsglögg Lakrits 9 p
5. Lucia Tiramisu 8 p
 

Se fler bilder

Dec 2016
Julbelysning vid Gondolen

Julbelysning vid Gondolen

Under julveckorna lyser glasrummet ovanpå Katarina hissen  i julens röda färg. Det är Fastighetsbolaget Newsec som lämnar ett bidrag till julstämningen i staden. Lumenbeam Small och Medium står för ljuset och SLC Jambox styr färgen.

 

 

Se fler bilder

Nov 2016
TAVA 16

TAVA 16

Ljusfestivalen TAVA 16 genomfördes under oktober 2016 i den estländska universitetsstaden Tartu. Temat för festivalen var "(non) Place" och genom att använda ljus på olika sätt ville man lyfta fram stadens okända och glömda platser och ge dessa nytt liv och på så sätt skapa upplevelser av stadens invånare.  Stockholm Lighting sponsrade belysningen av ruinerna av Tartus  katedral med armaturer från Lumenpulse. Ljusdesign Johan Moritz och Tina Wikström.

Se fler bilder

Nov 2016
Hemköp

Hemköp

Hemköp i Skarpnäck har fått en svävande ljuslåda entrén. Det var viktigt att lådan blev så tunn som möjligt samtidigt som de krävdes hög ljusintensitet, en inte helt enkel kombination. Lösningen blev tunna, flexibla LED plattor från Cooledge, en produkt som klarar att sprida ljuset på mycket kort sträcka så att det blir ett jämt fint ljus. Ljusintensiteten styrs trådlöst med Tripak från Lutron

Okt 2016
Lumenpulse i färg

Lumenpulse i färg

Populära Lumenbeam finns nu i flera nya standardfärger. Utan extra kostnad kan den beställas i färgerna på bilden. Som tidigare kan du självklart få den i valfri RAL färg mot tillägg. Läs mer här

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2016
Vi välkomnar Monica

Vi välkomnar Monica

På måndag 31 oktober börjar Monica Marton hos oss på Stockholm Lighting. Monica kommer att jobba som säljare och träffa elkonsulter, projektledare och ljusdesigners. Känner ni igen namnet så kan det vara för hennes långa bakgrund i belysningsbranschen med bland annat många år på Atelje Lyktan. Välkommen Monica!

Dela   
Okt 2016
Sätt färg på hösen

Sätt färg på hösen

Lumenalpha Discreet finns nu att få i valfri RAL färg. Livslängd L70 225 000 timmar och L95 70 000 timmar och alla de andra fördelarna med Lumenalpha ingår också.  Släpp loss din kreativitet och sätt färg på hösten! 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2016
Alphaled 2.0= Lumenalpha

Alphaled 2.0= Lumenalpha

Lumenpulse lanserar nu Alphaled 2.0  under namnet Lumenalpha.  De största förändringarna är

- L70  225 000 timmar L95 70 000 timmar. Allt mätt vid 40 grader.

- 10 graders spot med mycket tight ljuskägla

- Assymetrisk wallwash för helt jämn väggbelysning

- Lägre armaturhöjd 

Vill du veta mer så klicka här  eller kontakta oss på 0851420200

 

 

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2016
Total flexibilitet

Total flexibilitet

Cooledge skapar lysande ytor i alla dess former. Produkterna, "Tile" och "Line"och är moduluppbygda vilket gör dem extremt flexibla att arbeta med, ungefär som lysande böjbart kakel. Du kan skapa en komplex böjd yta,  ett vinklat tak eller en display. Du bestämmer själv längd, bredd och höjd och eventuella hålrum som krävs i din yta. Hör av dig till oss så hjälper vi dig skapa din lysande vägg, ditt lysande tak eller kanske någon annan del i inredningen.

 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2016
Allt fler upptäcker ewo Lighting

Allt fler upptäcker ewo Lighting

LED tekniken är fantastisk och när ewo Lighting kombinerar LED ljus med sina sinnrika linser så skapas armaturer som överträffar vad vi någonsin trodde man kunde göra med LED. Bilden visar armaturtypen F32 på Hannover flygplats, i Sverige finns nu samma armaturer på Östersunds Flygplats, Bromma Flyplats och på Halmstads Flygplats. Vill du veta mer besök http://www.ewo.com

Dela   
Jun 2016
Vi önskar alla en skön sommar

Vi önskar alla en skön sommar

Stockholm Lighting önskar alla kunder och partners en riktigt skön sommar med sol, bad och inte minst alla lekar annat som hör sommaren till. Vi har fastnat för "snabelträff", läs mer i vårt senaste nyhetsbrev. Även i år håller vi kontoret och lagret öppet hela sommaren och kan stötta er som jobbar under hela eller delar av semesterperioden. Välkomna in om ni har vägarna förbi!

Jun 2016
Ecosense Tröv - levereras inom 48 h

Ecosense Tröv - levereras inom 48 h

Ecosense nya produktfamilj Tröv är designad för att vara både enkel att montera och att  producera. Det senare gör att fabriken har en maximal leveranstid på 2 veckor, otroligt bra för en högkvalitativ Led armatur. För toppsäljarna i Tröv-familjen, du hittar dem här, så går din leverans inom 48 h från order. Nästa gång du söker än linjär armatur för inom eller utomhusbruk så tänk Tröv.  Är ditt projekt tidspressat  så använd dig av toppsäljarna så är du säker på att både kundens och installatörens förväntningar överträffas.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jun 2016
Nya LCC kalkyler från upphandlingsmyndigheten

Nya LCC kalkyler från upphandlingsmyndigheten

– Vi har satsat på att göra kalkylerna enklare och mer tilltalande att använda. Att utvärdera på livscykelkostnaderna kan göra en stor skillnad i en upphandling, säger Annie Stålberg som är chef på enheten för policystyrning på Upphandlingsmyndigheten. 

Det låter jättebra tycker vi och vi testar för fullt. Förhoppninsgvis kan dessa kalkyler bli en branschstandard som förenklar arbetet med energieffektivisering av belysning. De nya kalkylerna kan laddas ner här.

Dela   
Maj 2016
När det måste vara perfekt

När det måste vara perfekt

Occhios serie Più Plus förenar genomtänkt design, hög ljuskvalitet och perfekt produktfinish. Inte många produkter på marknaden når upp till samma standard. Få inspiration och se fler produkter från Occhio här

Dela   
Maj 2016
Più plus vinner iF Design award 2016

Più plus vinner iF Design award 2016

I över 60 år har iF Design award delats ut till unika designprestationer. 2016 var det Occhios spotlight system Più plus som belönades i mycket hård konkurrens.  Den handplockade expertjuryn hade mer än 5000 bidrag från 53 länder att välja mellan för den eftertraktade kvalitetsstämpel som priset innebär. Più plus är uppbyggd  på ett smart modulsystem samidigt som designen är minimalistisk. Tack vare sin enkla men  flexibla konstruktion kan Più plus erbjuda en perfekt belysningslösning för alla situationer.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2016
Åre Skifinals - Team Stockholm Lighting

Åre Skifinals - Team Stockholm Lighting

Så blev det klart. Team Stockholm Lighting tog in ytterligare en placering i söndagens längdsprint och slutade på 4:e plats i 2016 års Åre Skifinals. Stockholm Lighting tackar för fint samarbete och härlig underhållning! Se mer bilder på vår  FB.

Dela   
Apr 2016
LED iBond

LED iBond

LED iBond är ett danskt företag med en ny spännnade teknik. Grunden till deras produkt är en laminerad platta bestående av två aluminiumskikt och ett plastskikt, s.k. "Aluminum Composite Panels". 

Aluminiumskikten används för att leda lågspänning till LED-puckar som kan placeras på valfria platser i materialet. Produkten använder dess upphängningsvajrar och magneter för att överföra spänningen från drivdonet till aluminiumskitet vilket möjliggör en minimalistisk design utan onödigt kablage. Tekniken och materialet tillåter att skapa former och konstruktioner upp till 2 x 2 meter.
Ett bra exempel är deras första standardprodukt "The Plane" som är en pendlad takarmatur för kontor eller hemmamiljö. Hela konstruktionen är endast 6 mm tunn!

Vill du veta mer om möjligheterna med LED iBond kontakta då 
Rikard@stockholmlighting.se  eller besök www.ledibond.com

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2016
Åre Skifinals - Team Stockholm Lighting

Åre Skifinals - Team Stockholm Lighting

Snart är det dags igen! 28 april till 1 maj avslutas säsongen i Åre med Åre Skifinals. Sveriges bästa skidåkare tävlar i lag om 3 i fyra olika discipliner Skicross, Puckel, Parallellslalom och Crosscountry. Stockholm Lighting sponsrar ett ungt utmanar lag bestående av 2015 års Redbull Homerun segrare Erik Edsås, lokala fartspecialisten Malte Lindberg och östersundssonen med rötter på Island Odin Hjartarson. Vii önskar lycka till. Kom upp och titta! Läs mer

Se fler bilder

Apr 2016
Cooledge

Cooledge

Cooledge enkla skalbara teknik skapar oändliga möjligheter till spännande ljusdesign. Det blir inte sämre av att priset på produkten nu sänkts rejält. Vill ni veta mer hör av er till Mattias@stockholmlighting.se

Dela   
Apr 2016
Åre Extreme Challenge

Åre Extreme Challenge

Snart är det dags igen. 2 juli går starten för Sveriges vackraste Multisporttävling i Åre. Stockholm Lighting  står på start med minst ett lag i årets upplaga, vi jobbar på att inom kort ha två startklara lag. Vill ni utmana oss så hör av er till Lina@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Dela   
Mar 2016
Vi behöver dig!

Vi behöver dig!

Stockholm Lighting växer och vår innesäljargrupp som behöver tillökning med en tekniskt intresserad person.  Innesäljargruppen  är hjärtat i företaget och ansvarar för  hela försäljningskedjan från offertskrivning till fakturering. Som innesäljare  stöttar  du även utesäljare och kunder med armaturförslag, dokumentation och beräkningar.  Gruppen består idag av tre personer med olika bakgrund och kompetens.  Den vi söker skall komplettera grupppen med bredare teknisk kompetens och vara länken mellan våra tekniker och säljavdelningen. Du som söker bör ha en utbildning från Ljushögskolan eller motsvarande kompetens inom ljusplanering genom kurser och branscherfarenhet. Då arbetet innebär löpande kontakter med våra leverantörer är god engelska ett krav och ytterligare språkkunskaper ett plus.  Du är placerad på kontoret i Bryggeriet, Bromma tillsammans med 15 kollegor med över 250 års branscherfaranhet. Är du intresserad  ansök direkt till Lina@stockholmlighting.se 

Dela   
Feb 2016
Light+Building 2016

Light+Building 2016

Årets största belysningshändelse närmar sig snabbt.  L+B öppnar sina portar söndagen den 13 mars och har sedan öppet för Er och för oss hela veckan. För många stora producenter är detta det bästa tillfälle de har att komma i nära kontakt med slutkunder och visa upp sina senaste produktnyheter. Det har varit ganska tunnsått med nyheter från våra leverantörer den sista tiden, alla produktlanseringar är planerade för L+B.  Vi har alltså mycket att se fram emot i Frankfurt och vi vill självklart dela upplevelserna med er.

Följande av Stockholm Lightings leverantörer ställer ut i Frankfurt:

Exenia/Lumenpulse/Alphaled Hall 1E20
Occhio Hall 1 G30 , G31
iLed Hall 3 E91
Lutron Hall 4 C61  
Pharos Hall 4 K79
Cooledge Hall 4 C61
Soraa Hall 4 B55
Eral Hall 5 C81
DW Windsor Hall 5 D40
ewo Hall 5 B30
Technilum Hall 5 B40

 

 

Boka gärna tid för en montervisning med någon av oss:

Rikard Ahlstrand 12-17/3 rikard@stockholmlighting.se
Mattias Löfström 12-15/3 mattias@stockholmlighting.se
Fredrik Winqvist 12-14/3 fredrik@stockholmlighting.se
Lina Strömmer 12-14/3 lina@stockholmlighting.se
Eric Bohman 13-15/3 eric@stockholmlighting.se
Johan Fogelström 14-16/3 johan@stockholmlighting.se
Hanna Fredriksson 15-17/3 hanna@stockholmlighting.se
Erik Vingå 15-16/3 erik@stockholmlighting.se
Anna Klingström 15-16/3 anna@stockholmlighting.se

 

Feb 2016
Riksdagens Plenisal

Riksdagens Plenisal

Riksdagens Plenisal har stora vackra fönster ut mot Stockholms Ström. Utsikten är fantastisk men ibland kan ljuset störa verksamheten i salen. I samarbete med Holmgrens Möbler och Solskydd har Stockholm Lighting levererat en unik dagsljusstyrning från Lutron Controls. De helt ljudlösa gardinerna som monterats i varje fönster styrs av omgivande ljus och reglerar automatiskt ljusinsläppet till önskad nivå. Se en kort video här.

 
Dela   
Feb 2016
Stockholm Lighting och  Lutron Controls

Stockholm Lighting och Lutron Controls

Vi har arbetat med Lutrons styrsystem på den svenska marknaden sedan 2007.  Sedan starten har vi installerat över 300 unika system och de allra flesta fortsätter att fungera utan serviceinsatser. Från årsskiftet har vi ökat på vår satsning rejält då vi blivit Lutrons officiella distributör på projektmarknaden. Det innebär att vi mer aktivt kommer att arbeta med Quantum och MyRoom, Lutrons totallösningar för belysning och dagsljusstyrning för hela byggnader och hotell. Självklart kommer vi fortsätta arbeta med de mindre systemen Homeworks och TriPak som vi vet att ni är många som uppskattar. Vill du veta mer kontakta Fredrik@stockholmlighting.se. Du är också varmt välkommen att boka en visning av Lutrons system på Light&Building. i hall 4 monter C:61.

Dela   
Jan 2016
Vi behöver dig!

Vi behöver dig!

Vi behöver dig!

Stockholm Lighting växer och  nu är det vår utesäljargrupp som behöver tillökning.  Vår kundgrupp är bred och innefattar arkitekter, ljusdesigners, elkonsulter och projektledare. Som utesäljare ansvarar du för att skapa goda relationer till våra kunder och hjälpa dem med kunskap om och tillgång till produkter ur vårt sortiment. Gruppen består idag av sju personer med olika bakgrund och kompetens.  Du som söker bör ha minst 3 årig gymnasiekompetens och det är en stor fördel om du har en utbildning  inom belysning eller branscherfarenhet. Då arbetet innebär löpande kontakter med våra leverantörer är god engelska ett krav och ytterligare språkkunskaper ett plus.  Du är placerad på kontoret i Bryggeriet, Bromma tillsammans med 15 kollegor med över 250 års branscherfaranhet. Är du intresserad  ansök direkt till Lina@stockholmlighting.se 

Dela   
Jan 2016
Stockholm Lighting presenterar Occhio

Stockholm Lighting presenterar Occhio

Occhio gör ljus - i det närmaste perfekt ljus. Stockholm Lighting är glada att få introducera Occhios genomarbetade och högkvalitativa produkter för våra kunder i Sverige. Vill du arbeta med en produkt där design står i fokus och inget lämnats åt slumpen så hör av dig till oss så bokar vi ett möte. Lär känna Occhio

 

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!