Nov 2017
Tracy - framtiden är här

Tracy - framtiden är här

Tracy är ett smart belysningssystem som kan byggas i linjer upp till 60 meter. De supertunna listerna bygger bara 6 mm och är lätta att integrera nästan var som helst.
LED iBonds patenterade teknik gör det möjligt att skära listerna på plats för att ge perfekt passform i varje projekt. Tracy kan fås i många olika färger och former och fungerar som korridorsbelysning, underskåpsbelysning, hyllbelysning och under räcken - bara för att nämna några användningsområden.

Tracy är inte bara belysning utan samtidigt ett öppet uppkopplat system som skapar en ny standard.
Du kan lägga till moduler till Tracy som ger möjlighet att ladda telefonen, spela musik, hålla reda på tid och mycket mer - bara genom att ansluta till Tracy. Vill du veta mer så titta på videon eller kontakta Rikard@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Okt 2017
Lights in Alingsås 2017

Lights in Alingsås 2017

Stockholm Lighting medverkade i Alingsås för 12e året i rad. Våra tekniker har många fina minnen från Alingsås men de har nog aldrig upplevt ett så bra väder som det var 2017. Inte en droppe regn föll under veckan. Bra väder kan ha bidragit för resultatet av årets workshops är bland de bästa vi sett . I år bidrog vi till:

Point of View: Armaturer från Lumenpulse och Linealight. Styrsystem från Pharos och programmering Oscar Bartenius

A room with a view: Armaturer från Lumenpulse Styrsystem från Pharos och programmering Jim Anderson

Happiness: Styrsystem från Pharos och programmering Fredrik Winqvist

Se fler bilder

Okt 2017
Vi ses på Elmässan i Kista!

Vi ses på Elmässan i Kista!

Självklart finns vi på plats i Kista för att träffa er alla och prata belysning och styrsystem. Vi finns i monter B:07 och kommer att visa nyheter från Lumenpulse, Exenia, Lumenalpha och Intra. Vi har även stysystem från Lutron och vår egenutvecklade superenkla SLC DMX Jambox

Har du inte biljett så registrera dig här

 

Sep 2017
Cherry Lights

Cherry Lights

Den 12 september var det invigning för Cherry lights i Ursvik. Johan Ferner Ström har skapat läckra lysande ljusskulpturer för de öppna gräsytorna i mellan fastigheterna i bostadsområdet. Beställare är SKB som satsar stort på konst i sina bostadsområden. Stockholm Lighting har levererat en dynamisk belysningslösning som ger liv åt skulpturen.

Postat i Exteriörprojekt
Dela   
Sep 2017
Modli.se - utförsäljning av kvalitetsarmaturer

Modli.se - utförsäljning av kvalitetsarmaturer

Titta in på modli.se, Stockholm Lightings nya webbshop för utförsäljning av produkter som hamnat på lagerhyllan. Det kan vara demoprodukter, utgångna varor, produkter som kommit i nya versioner, returer mm. Återbruk av fina produkter till bra priser.

Garanti 1 år efter leverans från oss på utrangerade armaturer och på demovaror 6 månader.

Som betalning accepterar vi Swish. För att beställa varor med annat betalningssätt, vänligen kontakta oss.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2017
Eva Dahlgren och Alexander Lervik på Bukowskis

Eva Dahlgren och Alexander Lervik på Bukowskis

Utställningen "Dit ljuset leder" visas från 17 till 31 augusti i Bukowskis lokaler vid Berzeeli Park. Stockholm Lighting står för belysning och belysningsstyrning. Läs mer här

 

 

Jun 2017
Elmässan i Umeå

Elmässan i Umeå

Stockholm Lighting finns på plats på elmässan i Umeå. Vi har ett hjärta som klappar för Norrland och är glada att el- och belysningsbranschen fått en ny mötesplats i norra Sverige. Välkommen och besök oss på mässan den 6–7 september.

Jun 2017
if – tidlös design

if – tidlös design

if från ewo är en  familj av pollare  i aluminium med rena linjer och tidlös design. Precis som i alla ewos produkter är det stort fokus på ljuskvalitet och ljusdistribution och du kan skräddarsy din if för behoven på den plats den skall stå på. If inns i höjderna 0,5 m, 0,7 m eller 0,9 m och även för väggmontage. För att få veta mer klicka här

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2017
Rosé i sommarkvällen

Rosé i sommarkvällen

Tack alla ni som kom för att prova vin med oss och Occhio. Vilken kväll vi fick - första riktiga sommarkvällen!

Resultatet av omröstningen blev som följer - grillvinet Gobelsburg är ett hett tips inför kommande sommarkvällar!

1. Gobelsburg (nr. 90185) fick 67% av rösterna.
2. Les Lauseraies (nr. 2724) 20% av rösterna.
3. Côtes de Provance (nr. 74125) 13% av rösterna.

 

Maj 2017
Cooledge - nu också för utomhusbruk

Cooledge - nu också för utomhusbruk

Med CooledgeTile Exterior får vi ett helt nytt verktyg för utomhusbelysning. Alla komponenter är IP65-klassade och bygger på samma modulära system som Cooledge Tile för inomhusbruk. Det innebär att du nu även kan skräddarsy din exteriörbelysning.
Du kan förnya byggnader genom att bygga ljusväggar, lägga in ljus i nisher, öppningar eller framhäva andra byggnadsdetaljer utomhus.

Läs mer om produkten här och hör gärna av dig till oss för en demonstration. 

Apr 2017
Nytt DMX testverktyg

Nytt DMX testverktyg

DMXcat™är ett enkelt system för test av DMX system som alla som arbetar med DMX system i sin vardag har nytta av. Systemet består av en batteridriven hårdvarumodul samt ett flertal appar som du laddar ned på din telefon via Appstore eller Google Play. DMXcat™ ansluts på lämplig plats i  det DMX system du vill testa  och kommunicerar sedan via Bluetooth ( upp till 20 meter) med din telefon. Du kan fritt röra dig runt och köra tillgängliga appar i din telefon.

Tillgänglig mjukvara

• DMX Controller 
Ett universum med två användarinterface
• Fixture ControllerDMX
För test av armaturer.  Armaturdatabas ingår.
• RDM Controller
App för tvåvägskomunikation för armaturer som har den möjligheten.
• DMX Tester
Du kan testa och justera inställningar för att sända och ta emot  DMX.
• RF Spectrum Analyzer (Android )
Övervakning och visualisering av WiFi närverk
• DIP switch calculator 
En app som förenklar konfigurering av Dip swithar vid adressering
•Ljusmätare (Android)
Kan användas för att ställ ain ljusnivåer för till exempel användning av kamera.

Se fler bilder

Postat i Styrsystem
Dela   
Apr 2017
Lumenpulse i  fler färger

Lumenpulse i fler färger

Lumenpulse utökar valfriheten! Lumenbeam och Lumenfacade finns nu som standard i 9 olika fasta ljusfärger och 9 olika armaturfärger.  Även de färgväxlande armaturerna har fått fler varianter och finns nu som RGB, RGBW ( 4000K) och RGBA ( amber). 

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2017
Lumenalpha - vår halvåring!

Lumenalpha - vår halvåring!

Lumenalpha familjen har nu funnits på marknaden i 6 månader. Vi har fått mycket positiv feed-back kring produkten, framför allt är det ljusbilden och de tydliga familjetänket som rosats av de som sett och provat produkten. De 10 gradiga spoten får också mycket uppmärksamhet liksom den assymetriska linsen som möjliggör helt jämn belysning av väggar med downlights. Vi har nu fått hem fler demoprodukter så vill du prova Lumenalpha för ditt projekt hör av dig till oss så ordnar vi en demo.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Apr 2017
Rise

Rise

Rise från Ecosense är nog en av de mest flexibla  armaturer vi sett på marknaden. Den bygger på de två komponenterna F080 och F170 som kan monteras i närmast oändliga kombinationer på en fínurlig hållare. F 080 ger 745 Lumen och F170 2900 lm och de kan båda fås med spridingsvinklar från 5(!) till 80 grader samt olika elliptiska spridningar. Färgtemperaturer från 2200K-6000K, flera olika armaturfärger samt många tillbehör gör att antal möjliga varianter av Rise blir över 500 000 stycken. Och du får välja! För att läsa mer om alla möjligheter klicka här eller kontakta oss.

Se fler bilder

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jan 2017
House Be

House Be

House Be in Åre börjar ta form. Med Cooledge skapas en känsla av dagsljus även under årets mörkaste månader. Är du nyfiken på Åres nya Tech hus så läs artikeln i Veckans Affärer här

Se fler bilder

Postat i Interiörprojekt
Dela   
Jan 2017
Skidbacken i Narvik

Skidbacken i Narvik

Narvikfjellet ligger omringat av blåa Atlantfjordar och spetsiga fjälltoppar och är helt olik andra skidanläggningar. Systemet har Norges största liftburna fallhöjd på 882 meter. Tyvärr har bara en del av backen varit belyst vilket minskat möjligheterna till skidåkning under de mörka vintermånaderna. Nu har det blivit ändring på det sedan i januari 2017 då den övre delen av backen fick modern och energisnål LED belysning. Belysningen kommer från ewo och är av typen R4-R och har linser som mycket precist riktar ljuset längs med backen för att minimera bländning och spilljus. Totalt har 39 armaturer monterats i klättringsbara  master från Scanmast.

Postat i Exteriörprojekt
Dela   
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!