Nov 2023
Frösundavik Gate:01

Frösundavik Gate:01

Gate:01 är namnet på den byggnad i Hagaparken som tidigare var SAS Huvudkontor. Idag är byggnaden bas för ett 30-tal företag inom olika branscher som gemensamt delar på ett stort utbud av tjänster, från cykelgarage och gym till restauranger. 

Byggnaden har stora glaspartier som ger mycket dagsljusinsläpp och suddar ut skillnaderna mellan ute och inne under dagtid. Under dygnets mörka timmar har man satsat på lekfull belysning som lyfter fram rymden i lokalerna och utgör blickfång för besökaren.

Ljusdesign: Daniel Holmqvist,  Noble Design

Foto: Fredrik Birkler

Postat i Interiörprojekt
Dela   
Okt 2023
Återvinning av belysningsarmaturer

Återvinning av belysningsarmaturer

Vad händer med alla belysningsarmaturer som kasseras vid renoveringar eller av andra skäl slängs av företag och privatpersoner? En liten men ökande andel återbrukas vilket är jättebra men vad händer med alla de produkter som inte tas tillvara? Vi var en grupp inom Belysningsbranschens hållbarhetskommité som var nyfikna på att veta mer om hur processen ser ut efter att armaturerna tagits om hand återvinningsföretag eller kommunala ÅVC. Artikeln är det första resultatet av vårt arbete - den beskriver återvinningsprocessen och vad som kommer ut på andra sidan. Nästa steg i vårt arbete blir att gräva djupare i vilka möjligheter som finns att förbättra processerna för just LED armaturer. Fortsättning följer!

Postat i Kunskap
Dela   
Sep 2023
Stockholm Lighting förvärvar Ljus i Hus

Stockholm Lighting förvärvar Ljus i Hus

Stockholm Lighting Company är glada över att tillkännage att vi idag förvärvat Ljus i Hus, ett ledande namn inom belysningsbranschen. Genom förvärvet förstärker Stockholm Lighting sin närvaro på marknaden och utökar sitt erbjudande av högkvalitativa belysningslösningar.

Ljus i Hus kommer att fortsätta att verka under eget namn och behålla sin tydliga identitet samtidigt som de drar nytta av Stockholm Lighting Companys resurser och expertis. Båda företagen är entusiastiska över de möjligheter detta samarbete ger och det ökade värdet det kommer att tillföra deras kunder

"Vi är glada över att välkomna Ljus i Hus till Stockholm Lighting Company-familjen", säger Evelina Strömmer, VD för Stockholm Lighting Company. "Deras kunskaper inom belysning tillsammans med basen i Malmö stärker vår position inom belysningsbranschen och gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu bättre service."

För mer information om detta förvärv eller Stockholm Lighting Companys utbud av belysningslösningar, besök www.stockholmlighting.se eller kontakta Lina Strömmer

Dela   
Aug 2023
Opticolor - familjen växer

Opticolor - familjen växer

Med Lumenpulse  innovativa teknik OpticolorTM skapas  den färg du vill ha bara någon centimeter från ljuskällan. Även med synliga ljuskällor ser du den färgblandning du valt innan ljuset lämnat armaturen. De första armaturer som erbjöds med OpticolorTM var delar av familjerna Lumenbeam och Lumenquad men nu finns tekniken för alla produkterna i sortimentet. Det gäller även markinfällda Lumenbeam där ljuskällan ofta är synlig och vi ser en extra stor efterfrågan på tidig färgmixning.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2023
Välkommen Ebba

Välkommen Ebba

Vi välkomnar vår nya medarbetare Ebba Olsson till Stockholm Lightings Göteborgskontor. Ebbas kanditatexamen inom Ljusdeisgn kombinerat med erfarenhet från detaljhandeln kommer att tillföra mycket till vårt Team i Göteborg.Välkommen i gänget!

Dela   
Jun 2023
Ljusexpo 6 september

Ljusexpo 6 september

Ljusexpo hittar du oss tillsammans med alla Sveriges ledande leverantörer av belysning. Välkommen att prata ljussättning och ljusstyrning och botanisera bland våra senaste nyheter. Utställningen är öppen för allmänheten6 september  kl 10–13.30 och därefter för de som deltar i det årliga branschevenemanget Ljusdagen
Entré Mälarsalen: Söder Mälarstrand 29, plan 7, Stockholm. 

Maj 2023
Hållbara downlights

Hållbara downlights

- 10 års garanti på hela armaturen inklusive drivdon
- L70 150 000 timmar
- Utbyteskit för enkelt byte av LED-modul och don när det är dags för återbruk
- Modulär uppbyggnad och tydliga instruktioner för återvinning om återbruk ej är möjligt

Downlights från alphaLED med Xicato LED moduler lever upp till dagens krav på hållbar belysning och lite till. Som återförsäljare sedan 14 år vet vi att produkterna håller. Just nu arbetar vi med flera projekt där drygt 10 år gamla produkter från Alphaled uppgraderas med ny teknik. Hör av dig om du vill veta mer.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Maj 2023
Elfack 2023

Elfack 2023

Elfack 2023 blev en succé, vi blev överaskade av det stora intresssset från konsulter, installatörer, ljusdesigners och arkitekter. Västra Sverige är på gång! Tack alla kunder och partners som kom och besökte oss och diskuterade utbyte och hållbar belysning. 

Apr 2023
Vårt kontor i Göteborg växer

Vårt kontor i Göteborg växer

Stockholm Lighting i Göteborg växer och vi söker därför en ny kollega till vår innesäljgrupp med placering på vårt nya kontor i Brand Design Center i centrala Göteborg. Innesäljgruppen ansvarar för hela försäljningskedjan från offertskrivning till fakturering samt stöttar utesäljare och kunder i alla delar av försäljningsprocessen.

I din roll kommer du att jobba tillsammans med  James och Simon som har lång erfarenhet av arkitektonisk belysning i olika skeden och tillsammans kommer ni att hantera projekt runt om i Skandinavien. Vi är ett dynamiskt team som har starkt fokus på kvalité och hållbarhet.

I din roll ingår löpande kontakt med arkitekter, inrednings- och landskapsarkitekter, ljusdesigners, el-konsulter, installatörer och många fler som behöver hjälp och stöttning gällande ljus.

Dina arbetsuppgfter inkluderar projektledning, ljusberäkningar och teknisk rådgivning kring val av produkter. I rollen ingår även orderhantering och viss logistik.

Vi söker dig som har 1–2 års branscherfarenhet och är utbildad ljusdesigner eller belysningsprojektör. Du är van att jobba självständigt, är serviceinriktad och öppen för att lära dig nya saker.

Du kommer få möjligheten att delta i många typer av både spännande och lärorika projekt och skapa långsiktiga relationer i belysningsbranschen På Stockholm Lighting brinner vi för att ständigt utvecklas och öka vår kompetens och vi vill att du ska göra det  tillsammans med oss.

Är du intresserad ? Skicka din ansäkan till lina@stockholmlighting.se. Sista ansökningsdag är 28 april.

Dela   
Mar 2023
Bostadsprojekt i Göteborg

Bostadsprojekt i Göteborg

Visste du att det i Sverige finns ca 34 miljoner lysrör och kompaktlysrör som innehåller kvicksilver. Nu har EU gemensamt fattat ett beslut att dessa ljuskällor ej får säljas i Europa efter juli 2023 vilket innebär en stor utmaning för belysningsbranschen. Det finns många alternativa lösningar på marknaden med olika livslängd, ljusbild och kostnader. Många fastighetsägare efterfrågar en hållbar lösning där befintlig armatur återbrukas och bestyckas med ljuskällor som använder modern, dimbar LED teknik. Det ger stora energibesparingar och minimalt med kasserat material. Här testar vårt Göteborgsontor olika lösningar för ett bostadsprojekt. 

Se fler bilder

Dela   
Mar 2023
Visste du att - Styrsystem

Visste du att - Styrsystem

Visste du att det går åt en massa energi i onödan för att belysning står på när den inte behövs. Dessutom förkortas livslängden för ljuskällorna. Det är ett enormt slöseri. 
Genom att använda en dimmer sparar du upp till 20% energi och genom att använda sensorer och dimrar i ett styrsystem sparar du upp till 60% av energin som används till belysning. Och på köpet så lever dina ljuskällor längre. Tillsammans med Lutron Electronics erbjuder vi allt från enkla dimrar till styrsystem för hela byggnader. Här får du veta mer om belysningsstyrning med Lutron.
 

Dela   
Mar 2023
Visste du att - Ecodesign

Visste du att - Ecodesign

Visste du att EU genom Ecodesign Direktivet ställer tydliga och långtgående krav på design av LED armaturer. Bland annat skall ljuskällan och drivdonet enkelt kunna bytas ut utan specialverktyg. Långtifrån alla produkter på marknaden uppfyller kraven vilket gör att hela armaturen måste slängas när drivdon eller LED modul nått slutet av sin livslängd. alphaLED bra exempel på en tillverkare som tänker rätt. Med 10 års produktgaranti och 20 års garanterad tillgång på reservdelar visar deras produktserie Dezzi vägen mot framtiden. 

Hör av dig till oss så berättar vi mera.

Dela   
Mar 2023
Visste du att - ljusföroreningar

Visste du att - ljusföroreningar

Visste du att Ljusföroreningar har ökat med minst 49% de senaste 25 åren. Troligen mer då mätmetoden underskattar ljusmängden från LED-armaturer som utgör en allt större andel av vår belysning.
Källa
Ljusföroreningar är inte bara energislöseri utan gör också att människor som bor i städer aldrig får se en stjärnhimmel och skapar problem för många olika djurarter. 

Ett bra exempel på hur man kan tänka är fasadbelysningen på Kineum i Göteborg. Light Bureau fick uppdraget att skapa fasadbelysningen och tog in Stockholm Lighting Company i projektet med en utmanande vision – att belysa fasaden på en 100m hög byggnad utan att orsaka ljusföroreningar.
Stockholm Lighting, Light Bureau och Lumenpulse tog tillsammans fram en skräddarsydd optik som kombinerade mikro-snoots och optisk film. Fotoner som skulle ha gått upp i himlen fokuserades i stället på fasaden. Med kunskap och lite kluriga lösningar går det att få både vacker belysning och en natthimmel.

Dela   
Feb 2023
Köpenhamns ljusfestival

Köpenhamns ljusfestival

Missa inte Köpenhamns Ljusfestival. Den pågår 3-26 februari och inkluderar hela 55 Ljusinstallationer i hjärtat av Köpenhamn. Du kan besöka festivalen till fots eller via båt "Strömma Kanaltours" har en specialtur genom staden för eventet. Stockholm Lighting sponsrar installationen "The Net" av Danai Lytra med armatyurer från Lumenpulse och styrsystem från Pharos Controls.

Jan 2023
Vi ställer ut på Stockholm Furniture fair

Vi ställer ut på Stockholm Furniture fair

Välkommen att besöka oss i monter A 03:11. Där hittar du klassiker och nyheter från Delta Light. Självklart hjälper dig hitta rätt belysning för ditt projekt. Välkommen!