Referenser » Flustret - ett annorlunda P-hus Linköping

Flustret - ett annorlunda P-hus Linköping

Vallastaden är Linköpings nyaste stadsdel och när områdets planerades var en viktig tanke att den skulle vara bilfri. En bilfri stadsdel kräver en lösning för de bilar som invånarna trots allt har. Lösningen blev inte ett traditionellt P-hus utan" Flustret" - en byggnad som inrymmer parkering, återvinningsstation, optofiberhub, sopsugsanläggning och laddningsstationer för områdets bilar och cyklar. Huset har ritats av AG Arkitekter och har en unik lösning för fasaden. Den består av snedställda ramar med sträckmetallceller och transparenta solceller som fugerar som klimatskal och solskydd och länkar samtidigt in solljus i byggnaden. Kvällstid belyses fasaden med dynamisk LED belysning som styrs via en molntjänst som tekniska verken utvecklat. Olika scenarier triggas beroende på tid på dygnet och årstid. Ljusdesigner är Johan Röklander på Sweco och Installatör är Lambertssons El.

Foto:Sten Jansin

Armatur: Xenia från Linealight

Taggar FasadbelysningExteriör
Dela   

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!